مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

راه حل فراموشی درس ها

کد خبر : 110  |  زمان ارسال : شنبه 20 آبان 1402
یکی از دغدغه های دانش آموزان فراموشی زود هنگام درس های مختلف است که در این مقاله در رابط با نحوه ی رسیدگی به آن صحبت شده است

راه حلی برای فراموشی درس ها

با فراموشی زود هنگام درس ها چیکار کنم

درسی را که می خوانم زود فراموش میکنم. چه کنم؟!

به طور کلی روند فراموشی یک روند طبیعی در یادگیری دانش آموزان است که باید با اندیشیدن تمهیداتی اثر آن را کمرنگ نمود تا دانش آموز نیزان فراموشی را به حداقل رسانده و بتواند سوالات مربوط به مطالب مطالعه شده را پاسخ دهد. علاوه بر آن ممکن است در شرایطی فراموشی بیشتر و شدید تر از حد طبیعی رخ دهد که در این صورت باید برخی عوامل بررسی شوند. در ادامه به توضیح کامل این موضوع و راه حل آن می پردازیم.

روش مطالعه

در ابتدا باید توجه داشت مطالعه ای که مفهومی باشد و مطالب کاملا درک شده باشد کمتر از مطالبی که به صورت طوطی وار حفظ شده اند؛ مورد فراموشی واقع می شوند و حتی در این صورت هم با مرور اصولی می توان مطالب را یادآوری و بازیابی نمود. همچنین برای درک نکات و مباحث مختلف مربوط به یک مبحث با ایجاد ارتیاط بین آن ها و درک علت و چگونگی ان میتوان مطالعه ای مفهومی داشت. حین مطالعه وقتی به نکته ای بر میخورید سریعا و بدون درک علت آن، آن را قبول نکنید و از خود سوال بپرسید؟ بر چه اساسی این نتیجه گرفته شده است؟ بسیاری از نکات دیگر را می توان به این شکل درک نمود.

مرور به موقع و صحیح

یکی از موثر ترین راهکار ها برای کاهش اثر فراموشی است. با به کار بردن خلاقیت در این مورد نیز می توان نتایج خوبی به دست آورد. برای مثال ایجاد یک برد مرور برای مطالب فرّار، می تواند دانش آموزان را به مرور ترغیب نماید علاوه بر اینکه برد مرور با بیشتر در معرض دید قرار دادن فلش کارت ها، در ایجاد یک حافظه ی تصویری نقش دارد. یادداشت برداری حین مطالعه تثبیت مطلب را در حافظه بالا می برد و بعدا می توان با مراجعه به یادداشت ها و مرور آن ها یادگیری را بیش از پیش عمق بخشید. همانطور که گفته شد نیز می توانید با نوشتن مطالب فرّار-مثل نکات تستی یا فرمول ها- روی فلش کارت و تکرار مداوم آن، مطالب را در حافظه ی بلند مدت خود ذخیره کنید.

مطالعه با تصویر سازی ذهنی،

رسم شکل ها و دیدن مدل های مربوط به درس، با ایجاد حافظه ی تصویری فراموشی را به تعویق بیندازید و یادگیری مطالب را به حافظه ی بلند مدت خود بسپارید.

روتین ها با تکرار پیوسته و هدفمند مطالب علاوه بر پیشرفت سطح علمی دانش اموز، با تثبیت مطالب فرآیند فراموشی را کند کرده و مطالب در ذهن دانش اموزان نقش می بندد.

مطالعه با تمرکز

مطالعه با تمرکز و برطرف کردن مشکل پرش افکار یکی از عوامل تاثیرگذار است. وقتی دانش آموزان به هر دلیلی با فکر مشوش و یا نگرانی و سایر دغدغه ها به مطالعه می پردازند، تثبیت مطالب به خوبی صورت نگرفته و حتی بدتر از آن دقت دانش آموزان افت پیدا کرده و نکات مهم را از دست می دهند.

معجزه تکرار ومرور

تکرار و مرور منظم در جهت کاهش اثر فراموشی بسیار موثر است. مرور و فراموشی مانند دو کفه ی ترازو هستند؛ با مرور بیشتر فراموشی را کاهش دهید اما به این نکته ی مهم توجه کنید که برای مرور کردن دچار وسواس نشوید و از مرور های افراطی پرهیز کنید. چون این مورد به تنهایی می تواند بسیار به شرایط درسی و حتی روحی شما لطمه بزند.