مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

خلاصه نویسی انجام بدهم یا نه | تجربیات رتبه برتر ها در مورد خلاصه نویسی | خلاصه نویسی آکادمی رادمد

کد خبر : 111  |  زمان ارسال : چهارشنبه 29 شهریور 1402
خلاصه نویسی یکی از مهارت های بسیار مفید و پر کاربرد است که پیشنهاد می شود در شریط مختلف، دانش آموزان از مزایای آن بهره مند شوند. در این مقاله می توانید در مورد مزایای آن و کاربرد آن در زمان های مختلف بخوانید.

خلاصه نویسی انجام بدهیم یا نه؟

خلاصه نویسی یکی از مهارت های بسیار مفید و پر کاربرد است که پیشنهاد می شود در شریط مختلف، دانش آموزان از مزایای آن بهره مند شوند.
در این مقاله می توانید در مورد مزایای آن و کاربرد آن در زمان های مختلف بخوانید.
بیایید به سوال اول مقاله بر گردیم.
 

خلاصه نویسی انجام بدهیم یا نه؟ 

برای پاسخ به این پرسش، نیاز است تا به خوبی با کاربرد های آن آشنا شویم و بررسی کنیم آیا نتیجه ای که از آن می گیریم ارزش وقتی که برای آن صرف می کنیم دارد یا نه؟!
اغلب اوقات پاسخ این پرسش مثبت است اما ما با توضیح مزایا و کاربرد آن، تصمیم گیری را به خودتان می سپاریم. با ما همراه باشید تا پایان این مقاله ببینید آیا با ما هم نظر هستید یا خیر.
دانش آموزان در نقشه ی راه خود در زمان های مختلف باید مرور هایی را انجام دهند.
بخشی از این مرور مستقیما مرور مطالب مطالعه شده است. این بازه زمانی ها می تواند مرور آخر هر روز، مرور آخر هفته، مرور قبل آزمون، مرور دوران جمع بندی، دوران جمع بندی عید و مرورهای اردیبهشت و خرداد و یا حتی برای امتحانات مدرسه ی شما باشد.
داشتن خلاصه نویسی های مناسب و منسجم می تواند علاوه بر بالا بردن کیفیت مرور های شما، بخش زیادی از وقت شما را ذخیره می نماید.
به هر شیوه ای که خلاصه نویسی کنید، به نوبه خود به شما کمک شایانی در طبقه بندی ذهنی شما و مرتب سازی داده هایی که مطالعه نموده اید می نماید و این دسته بندی اطلاعات در حل سوالات و تست ها اثر مثبتی دارد.
همچنین می توانید هنگام مطالعه، برای نکات و مطالب فرّار، فلش کارت هایی بنویسید تا در بلند مدت به مرور های شما کمک کند.
مطالبی که خلاصه نویسی برای ان ها موثر است در هر درس متفاوت است. در مورد دروس رشته ی تجربی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
 

درس های ریاضی و فیزیک:

این دو درس با توجه به ماهیت حل مسئله ای آن دارای تعداد فرمول های نسبتا زیادی است که خلاصه نویسی کردن آن ها و مرور فرمول ها می تواند اثر فراموشی را در بلند مدت کاهش دهد.
همچنین نکاتی که از نظر تستی پرتکرار و دارای اهمیت بالایی است نیز می تواند در خلاصه نویسی های شما قرار گیرد.
 

درس شیمی:

درس شیمی به طور کلی به سه بخش حل مسئله، مطالب حفظی و مطالب مفهومی تقسیم بندی می شود.
مطالب حفظی عموما نیازی به خلاصه نویسی ندارند و با تکرار متن آن ها می توان به تسلط دست یافت.
تنها در صورتی که بخش کوتاهی از آن به صورت فرّار است می توانید با یادداشت کردن آن ها در فلش کارت های خود، به آن ها مسلط شوید.
در مورد بخش حل مسئله نوشتن فرمول های آن و در صورت لزوم یادداشت کردن تیپ تست های مهم می تواند مفید باشد.
در مورد بخش مفهومی خلاصه نویسی ان به شکل نقشه ی ذهنی و یادداشت برداری هنگام مطالعه می تواند بسیار کمک کننده باشد.
همچنین نکات مهم و پرتکرار در تست ها و آزمون ها نیز مفید است.

 

درس زیست شناسی:

با توجه به اهمیت بالای این درس و ضریب بالای آن و همچنین تنوع طراحی سوالات که تقریبا از همه ی بخش های آن سوال طراحی می شود، خلاصه نویسی آن شاید راه حل چندان صحیحی به نظر نمی رسد.
اما اگر با هدف طبقه بندی داده ها صورت بگیرد می تواند سودمند باشد. همچنین در صورت نیاز دانش آموزان می توانند در حین مطالعه یادداشت برداری داشته باشند.