مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

مطالعه توی خونه یا کتابخانه

کد خبر : 117  |  زمان ارسال : دوشنبه 22 آبان 1402
یکی از پرسش هایی که برخی دانش اموزان هنگام شروع مطالعه ی خود برای کنکور می پرسد این است که درس خواندن در خانه سودمند تر است یا در کتابخانه؟ ابتدا باید گفت نمی شود یک نظر کلی ارائه داد و انتخاب هر یک بستگی به شرایط و عوامل متفاوتی دارد. در ادامه به توضیح شرایط مربوط به هر یک و مزایا و معایب آن می پردازیم تا دانش آموزان آگاهانه انتخاب نمایند.

مطالعه توی کتابخونه یاخونه

مطالعه در خانه بهتر است یا کتابخانه؟

یکی از پرسش هایی که برخی دانش اموزان هنگام شروع مطالعه ی خود برای کنکور می پرسد این است که درس خواندن در خانه سودمند تر است یا در کتابخانه؟ ابتدا باید گفت نمی شود یک نظر کلی ارائه داد و انتخاب هر یک بستگی به شرایط و عوامل متفاوتی دارد. در ادامه به توضیح شرایط مربوط به هر یک و مزایا و معایب آن می پردازیم تا دانش آموزان آگاهانه انتخاب نمایند.

همانطور که گفته شد شرایط و مهم تر از ان عادت های مطالعاتی دانش اموزان متفاوت است و دانش اموزان باید با توجه به شرایط خود هر یک از این دو را انتخاب نماید. دانش آموزانی که در خانه محیط پر سر و صدا دارند-و نمی توانند در این محیط مطالعه ی مفیدی داشته باشند- می توانند به رفتن به کتابخانه فکر کنند. گاهی عوامل حواس پرتی ای که در خانه ی دانش اموزان موجود است ذهن دانش آموزان را به خود مشغول کرده، تمرکز آن ها افت می کند و بازدهی ان ها کاهش میابد. همچنین گاهی دانش آموزانی که در خانه مطالعه می کنند بنا به دلایل مختلف خواهر و برادر کوچک تر مشغله های خانوادگی و...- مدت زمان کمتری را می توانند به مطالعه اختصاص دهند و اصطلاحا پِرت وقت ان ها بیشتر است؛ در صورتی که اگر در کتابخانه مطالعه ی خود را پیش بگیرند؛

نتیجه ی مطلوب تری حاصل می گردد. برای دانش آموزانی که شخصیت درونگرا دارند و مایل به حضور طولانی مدت در جمع نمی باشند، اغلب، کتابخانه انتخاب مناسبی نمی باشد چون کتابخانه به دلیل داشتن فضای عمومی برای این دسته از دانش اموزان توصیه نمی شود. برعکس اگر فردی هستید که از بودن در جمع انرژی می گیرید حضور در کتابخانه می تواند برای شما سود مند باشد.

در کتابخانه به صورت کم و بیش جو رقابتی ای ایجاد می شود که ایت رقابت ها می تواند سالم یا ناسالم باشد. در ابتدا باید بیان کنیم که از قرار گرفتن در رقابت های ناسالم پرهیز کنید و همچنین اگر دیدن سایر دانش اموزانی که مانند شما در حال تلاش و مطالعه هستند به شما استرس می دهد، سعی کنید از این فضا دوری کنید. جو مطالعاتی ای که در کتابخانه ایجاد می شود بیشتر اوقات برای دانش اموزان انگیزه بخش است و اثر مناسب تری دارد.

وقتی دانش اموزان در چنین جوی قرار می گیرند، کمتر تمایل به تنبلی، اتلاف وقت و اهمال کاری پیدا می کنند. حضور در کتابخانه از این جهت که دانش اموزان می توانند به منابع درسی متفاوتی- در صورت نیاز- دسترسی آسان داشته باشند؛ می تواند مفید باشد.

همچنین می توانید در صورت بروز اشکالات درسی، از سایر همراهان و دانش اموزان کتابخانه جهت رفع اشکال کمک بگیرید. مطالعه در کتابخانه برای شما فرصت حضور در اجتماع را فراهم می نماید در صورتی در صورت مطالعه در خانه، مدت زمان بسیار زیادی را در خانه صرف می نمایید و این می تواند باعث یک نواختی روند زندگی کنکوری شود.

رفت و آمد به کتابخانه زمانبر است و علاوه بر از دست دادن بخشی از زمان، می تواند خسته کننده هم باشد. علاوه بر اینکه مدت زمان حضور در کتابخانه محدود بوده و دانش اموزان باید در ساعات مشخصی در آن حضور داشته باشند و این موارد گاهی ممکن است برای دانش اموزان آزار دهنده باشد.

مطالعه در خانه آزادی بیشتری برای دسترسی به لوازم و وسایل مورد نیاز را برای دانش اموزان فراهم می نماید و دانش آموزان از آزادی بیشتری برخوردارند. امکانات رفاهی ای که در خانه وجود دارد اغلب بیشتر از کتابخانه است و این موضوع برای رفع خستگی دانش آموزان مناسب تر است.

با توجه به مواردی که ذکر شد و مقایسه هایی که بین خانه و کتابخانه صورت گرفت؛ دانش اموزان می توانند با بررسی نقاط قوت و ضعف این دو و همچنین اولویت بندی آن ها، مناسب ترین مکان را برای مطالعه انتخاب نمایند.