سیر تا پیاز امتحان شیمی
سیر تا پیاز امتحان نهایی شیمی
درس شیمی یکی از دروس اختصاصی رشته ی ریاضی و تجربی است که به دلیل ماهیت حل مسئله و مفهومی ای که دارد؛ باید توجه ویژه ای به آن داشت.
امتحانات نهایی هم با توجه به تاثیری که در کنکور دارند نیز از اهمیت بالایی برخوردارند. در این مقاله به بیان روش مطالعه در روز های امتحانات برای کسب نمره ای عالی می پردازیم. در ابتدا باید تاکید کنیم با توجه به حجم مطالب و اهمیت تمرین و حل سوالات متفاوت برای یادگیری بهتر حل مسائل شیمی، پیشنهاد می شود مطالعه ی خود را به ساعات پایانی موکول نکنید تا مطالعه ی کامل، جامع و باکیفیتی داشته باشید.
بخش های شیمی
درس شیمی به طور کلی به سه بخش مطالب حفظی، حل مسئله و مطالب مفهومی تقسیم می شود که برای یادگیری هر بخش، لازم است استراتژی مناسبی در پیش بگیریم. مطالب حفظی: مطالب حفظی، شامل توضیحات کلی ای می شوند که در متن کتاب درسی بیان شده اند ولی ارتباطی با توضیح مفاهیم و قوانین علم شیمی ندارند. همانطور که از نام این دسته پیداست باید آن ها را حفظ کنید و کاملا بر متن آن مسلط شوید.
سوالاتی که از این بخش معمولا طراحی می شوند، سوالات جای خالی و کوتاه پاسخ است که با تسلط بر متن کتاب درسی می توانید از عهده ی آن بر بیایید. همچنین در ابتدا توصیه می شود مطالعه ی این بخش را از طریق کتاب درسی انجام دهید و بعد از آن برای مرور می توانید از جزوات و سایر منابع مثل خلاصه نویسی ها استفاده نمایید. انجام یادداشت برداری و نوشتن فلش کارت در این مرحله می تواند در مرحله ی مرور به شما کمک نماید؛ پس از ان غافل نشوید.
حل مسئله:
مسائل از مهم ترین و اساسی ترین بخش های درس شیمی است که دانش آموزان باید به خوبی در ان به تسلط برسند.
بخشی از ان را فرمول ها و نکات مهم تشکیل داده و برای تسلط هر چه بیشتر در ان نیاز به حل نمونه سوال و تمرین است. حل تمرین باید به اندازه ای باشد که مفهوم درس به خوبی برای او جا بیوفتد و همچنین به خوبی از پس حل سوالات بر بیاید. پس توجه داشته باشید صرفا با حفظ کردن فرمول ها نمی توان نتیجه ی خوبی از این درس گرفت.
مطالب مفهومی:
این دسته از مطالب بیشتر به حالت متن و نکته ارائه می شود و از جمله ی آن ها می توان به نکات تستی و قوانین و تعاریف کاربردی شیمی اشاره نمود. مطالبی از این دسته که یادگیری ان برای دانش اموزان مشکل است یا مطالب فرّار، می توانند به صورت فلش کارت در بیایند تا دانش اموز با تکرار آن به مرور به تسلط برسد. حل نمونه سوال: در ابتدا سعی کنید پس از مطالعه ی هر فصل حداقل یک نمونه سوال حل کنید و سپس به سراغ فصل دیگر بروید تا اگر اشکالی دارید همان موقع بر طرف کنید
. در آخر هم پس از به اتمام رساندن مطالعه ی همه ی فصل ها می توانید چند نمونه سوال
خصوصا نمونه سوال های سال های گذشته را حل کنید تا هم مطالب در ذهن شما تثبیت شوند و هم اگر اشکالی رفه نشده و یا مطلبی را فراموش کرده اید، آن را پیدا کنید.
مرور:
پس از حل نمونه سوال اگر اشکالی یافتید می توانید به کتاب و جزوه های خود بر گردید و اشکالات خود را رفع کنید. همچنین از مرور قبل از امتحان نباید غافل شد. تورق کتاب قبل از حضور در جلسه و همچنین مرور ها، یادداشت ها، فلش کارت ها و خلاصه نویسی ها می تواند در کسب نتیجه ی بهتر به شما کمک کند و احتمال فراموشی و یه خاطر نیاوردن مطالب را کاهش دهد. در پایان در جلسه ی ازمون، توصیه می شود با توجه به بارم بندی، پاسخ کاملی در پاسخنامه ی خود بنویسید زیرا هر بخش از پاسخ تشریحی نمره ی پیش بینی شده ای دارد و باید پاسخی که می نویسید کامل باشد تا نمره ی کامل آن سوال را کسب کنید