درک مطلب عربی
تکنیک درک مطلب عربی
یکی از دروسی که در امتحانات نهایی و آزمون سراسری از آن سوال طرح میشود درس عربی است که خود به چند بخش تقسیم شده و یکی از بخش های دشوار و وقت گیر آن درک مطلب است؛درک مطلب یک یک متن ۶تا ۷ خطی است که براساس آن به سوالهای آن باید پاسخ دهید،اغلب موضوعات درک مطلب،مطالب علمی و اخلاقی و ادبی است.
همیشه درک مطلب برای دانشآموزان وقت گیر و دشوار بوده و چه بسا کسانی هم در آزمون مدرسه و سراسری آنها را بدون جواب گذاشتهاند، اما امروز با نکاتي که در این مقاله میآوریم دانشآموزان میتوانند سراغ درک مطلب در آزمونها بروند.
مراحل پاسخ گویی به سوالات درک مطلب عربی
در قدم اول،ابتدا سراغ معنی کردن متن نرويد بلکه ابتدا سؤالات را خوانده و یک دید کلی از موضوعات مهم پیدا کنيد و بعد به سراغ متن بروید و زیر قسمتهای مهمی که از آن سوال آمده بود خط بکشید تا آسانتر به جواب سؤالات برسید، همچنین زیر ارقام و قیدها،مکان ها وآمار وتاریخ ها خط بکشید،زیرا معمولا از آنها سوال طرح میشود.
به یاد داشته باشید که سؤالات درک مطلب به ترتيب نیستند و همچنین برای پاسخ دادن به سوالات درس عربی طبق ترتيب دفترچه عمل نمیکنیم؛بلکه بهتر است ابتدا سؤالات ترجمه و قواعد و سپس اعراب تحلیلی صرفی و در آخر درک مطلب را حل کنید؛ و در حل بعضی از سوالها نباید دنبال پاسخ عینی در متن باشیم،بلکه باید از روی استنباط خود پاسخ بدهید.
در قدم بعد این را به یاد داشته باشید که حتما نباید لغات و جملات را کلمه به کلمه معنی کنید بلکه گاهی اوقات حتي با دانستن معنی کلمات اطراف آن کلمه و یا دانستن کلمات همخانواده به مفهوم کلی متن پی ببرید.
بهتر است اول مهارت ترجمه و قواعد خود را تقویت کنید و بعد سراغ تمرین درک مطلب بروید ؛در هفته ۲الی ۳ شب و در هر وعده یک درک مطلب حل کنید؛ حدود ۱۵ الی ۳۰ دقیقه برای حل درک مطلب کافی است،بعد از یک الی دو ماه شما در این مبحث به پیشرفت خوبی میرسید. سعی کنید درک مطلب آزمون های سال های گذشته و کنکور سالهای قبل را تمرین کنید و نکات و مفهوم آنها را استخراج و یادداشت کنید؛و در بازه های مرور آنها را بخوانید.