مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

جعبه لاینتر

کد خبر : 172  |  زمان ارسال : دوشنبه 22 آبان 1402
در این مقاله در رابطه با جعبه لاینتر و نحوه ی استفاده از آن صحبت شده است .

جعبه لاینتر

جعبه لاینتر چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از ابزارهای یادگیری که کمک می‌کند تا مطالب را از حافظه ی کوتاه مدت به بلند مدت ببرید،جعبه لاینتر است که ابن جعبه اختراع آقای سباستین لاینتر در سال ۱۹۷۳ که در کتاب خودش معرفی کرده است،می‌باشد.

می‌دانیم که ما دارای دو حافظه ی کوتاه مدت و بلند مدت هستیم، در حافظه کوتاه مدت، برای مثال شما درسی در روز قبل امتحان میخوانید و روز بعد به راحتی آنها به یاد می‌آورید ولی اگر دو هفته بگذرد ممکن است مطالب را فراموش کرده باشید وچیزی به یاد نیاورید.

اما اگر مطالب در حافظه بلند مدت ما باشند بعد گذشت یک ماه شما به راحتی مطالب را به یاد می اورید.

برای کنکور بهتر است از حافظه بلند مدت خود استفاده کنیم که بتوانیم در روز کنکور در ۴ ساعت متوالی مطالب را به درستی به یاد بیاوریم، برای اینکار می‌توانیم از جعبه لاینتر استفاده کنیم.

جعبه لاینتر کاری می‌کند که مطالب از حافظه ی کوتاه مدت در مدت سی روز به بلند مدت برود.

ساختار جعبه لاینتر 

 

 

این جعبه پنج خانه دارد:

  • خانه ی اول برای یک روز بعد از مطالعه
  • خانه ی دوم برای دو روز بعد از مطالعه
  • خانه ی سوم برای چهار روز بعد از مطالعه
  • خانه ی چهارم برای هشت روز بعد از مطالعه
  • خانه ی پنجم برای پانزده روز بعد از مطالعه

فلش کارت هایی هم در این خانه ها جا می‌گیرند، حتما باید به یک شکل و اندازه و رنگ باشند، و یک‌طرف آن سوال واضحی نوشته شده باشد و در پشت آن هم جواب آن سوال.

روش کار جعبه لاینتر 

در روز اول مطالعه شما سوالی را بر روی فلش کارت می‌نویسید و در پشت آن پاسخ آن را مینویسید،بعد از مطالعه روز بعد به سراغ جعبه می‌آیید و سوال را می‌خوانید اگر جواب درست را دادید فلش کارت می‌رود در خانه ی شماره دو،و اگر پاسخ غلط دادید دوباره فلش کارت در خانه اول می‌رود ،به همین ترتیب ادامه می دهید.

سعی کنید سوال ها واضح باشند و مفهومی نباشند، و فرض بر این است که شما مطالب را یاد گرفته اید و فقط مشکل در بخاطر سپردن آن دارید و از این جعبه استفاده می‌کنید.