بعد از مطالعه ی کتاب درسی و حل تمرین ها، نوبت به مطالعه ی درسنامه می رسد. درسنامه را می توانید از یک منبع کمک درسی که طی سال از آن استفاده می کردید یا جزوه ی معلمتان مطالعه نمایید. با توجه به اهمیت مسائل در درس فیزیک، حل مثال و تمرین همزمان با مطالعه ی درسنامه فراموش نشود. این کار به درک موضوع و مطالعه ی مفهومی شما کمک می کند.
بعد از مطالعه ی درسنامه نوبت به حل تمرین می رسد. حواستان باشد که حل تمرین را به تعویق نیندازید. یعنی این کار را به پایان فصل موکول نکنید بلکه با توجه به طولانی بودن هر فصل خوب است آن را به بخش های کوچک تر تقسیم کرده و بعد از مطالعه ی هر قسمت، سراغ حل تمرین های مربوط به آن بروید. اگر سوالاتی هستند که به صورت ترکیبی طراحی شده اند، آن ها را در پایان فصل حل کنید. حل تمرین می تواند به صورت تست( با هدف تسلط بر مفهوم) یا به صورت تشریحی باشد. اما با توجه به اهمیت ارائه ی راه حل در پاسخ امتحانات و اختصاص یافتن نمره به آن، حل سوالات به صورت تشریحی اهمیت دارد. پاسخنامه ی خودتان را با پاسخنامه ی کتاب مقایسه کنید تا کاستی های راه حل خود را پیدا کنید تا بتوانید در جلسه ی امتحان، راه حل کاملی ارائه دهید.
با توجه به این که بخش زیادی از درس فیزیک مربوط به حل مسئله و محاسبات است؛ ممکن است اهمیت بعضی مفاهیم نادیده گرفته شود. در صورتی که متن کتاب تا حدی پتانسیل طراحی سوال به صورت جای خالی یا چهارگزینه ای و یا کوتاه پاسخ دارد. خوب است بخش کمی از تایم مطالعه ی خود-مثلا وقتی که خسته شده اید- به مرور این بخش اختصاص دهید.
حل نمونه سوال امتحانی از چندین جهت دارای اهمیت ویژه ای است. اول اینکه احتمال طراحی سوال با ایده ی سوالات سال قبل بالاست. علاوه بر آن اطلاع از سبک طراحی سوالات( جای خالی-کوتاه پاسخ- چهارگزینه ای- تشریحی) و همچنین نحوه و بارم بندی آن تا حدی به شما آمادگی مناسب می بخشد. همچنین اگر زمان بندی سوالات برای شما مشکل است و از نظر مدیریت زمان نیاز به تمرین دارید؛ خوب است چند نمونه سوال را با در نظر گرفتن زمان آزمون حل کنید تا از این جهت هم به آمادگی برسید.
از بیدار ماندن تا دیر وقت در شب قبل از امتحان خودداری نمایید. این کار باعث می شود سر جلسه تمرکز کافی نداشته باشید و در به یاد آوردن مطالب مطالعه شده با مشکل مواجه شوید یا در محاسبات خود بی دقتی کنید. صبح روز امتحان صبحانه مقوی میل نمایید تا با ضعف مواجه نشوید و مغز شما انرژی لازم برای فکر کردن داشته باشد. توصیه می شود قبل از ورود به جلسه مرور سریع مطالب، نکات و فرمول ها را داشته باشید( تورق و مرور سریع) تا سر جلسه مطالب را راحت تر به خاطر بیاورید.
در جلسه ی امتحان آرامش خود را حفظ کنید و به تلاش و مطالعه ی خود اطمینان کنید. متن سوالات را با دقت بخوانید تا به خوبی متوجه شوید خواسته ی سوال از شما چیست. زیر داده های سوال خط بکشید و تا آن ها را از سایر کلمات متمایز کنید. در محاسبات خود عجله نکنید و تا جای ممکن هیچ یک از فرایند ها را ذهنی حل نکنید تا با توجه به شرایط اشتباه محاسباتی باعث از دست دادن نمره نشود.