مرحله اول:
لازم است دانش آموز قبل از یادگیری مباحث اصلی به یادگیری و خوانش مباحث پیش نیاز بپردازند که پیش نیاز های یادگیری مباحث ریاضی انسانی عبارتند از : توان رسانی، ریشه گیری ، عبارت های جبری و اتحاد ها
مرحله دوم :
دانش آموز با یادگیری مباحث پیش نیاز و پایه باید به سراغ خوانش و مطالعه مباحث درسی پایه اصلی برود . و لازم است در قدم اول آنها را به صورت درس به درس و فصلی در قدم دوم به شکل موضوعی در دو یا چند پایه مطالعه و بررسی کند. روش مطالعه هم باید بدین سان باشد که ابتدا دانش آموز از طریق معلم یا از طریق ویدیوی آموزشی درس را فرا بگیرد و بعد از فراگیری درس برای انتقال مباحث از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت از مرور درسنامه جزوه معلم یا ویدیو به همراه تست و تمرین بسیار استفاده کند. همچنین در نوبت های متعددی است درس مورد نظر تمرین و تکرار مداوم جهت بالا بردن تسلط اش داشته باشد.
در مرحله سوم :
لازم است دانش آموز در خصوص تثبیت یادگیری خود برای این درس از خلاصه نویسی الگو محور و خلاصه نویسی تشخیصی استفاده کند.
منظور از خلاصه نویسی الگو محور :
خلاصه نویسی است که نوشتار آن از طریق مثال ها و توضیح مثال ها همراه با فرمول و محاسبات انجام می گیرد.
منظور از خلاصه نویسی تشخیصی :
نوشتن راه حل هایی است که به شما کمک میکند تا در سریعترین زمان ممکن به پاسخ درست برای یک سوال برسید. و در مرحله چهارم و آخر : لازم است بعد مطالعه تمامی مباحث به شکل درس به درس و فصل به فصل و موضوعی به حل و بررسی سوالات سال های گذشته به صورت زماندار دار بپردازد تا زمانی که بتواند در مدت زمان مشخص شده حداقل به مهم ترین سوالات و سوالات پر تکرار پاسخ درست دهد.