بر اساس این تکنیک که تکنیک ضربدر و منها از آن وام گرفته شده است ، ما باید سوال های تستی و آزمون را طبقه بندی و دسته بندی کنیم و از آسان به سخت به آن ها پاسخ دهیم چرا که معمولاً تست های آسان برای ما نقطه قوت محسوب می شوند و خیلی کم پیش می آید که آنها را غلط بزنیم و باید آنها را با یک رنگ مشخص کنیم. بعد با مداد مشکی به پرکردن پاسخ نامه کلیدی برای آنها بپردازیم و بعد به سراغ سوال های دیگری برویم که برای ما سخت تر بوده و با زمان بیشتری آنها را مورد حل بررسی قرار می دهیم آنها را با یک رنگ دیگر مشخص نموده و بعد از حل کردن آنها و بررسی بادقت شان با رنگ مشکی داخل پاسخ نامه کلیدی جواب های صحیح را وارد نموده. ترجیحا استفاده از رنگ قرمز و مشکی برای این کار توصیه می شود . رنگ قرمز برای سوال های سخت و سوال هایی که در پاسخ دادن به آنها اشکال داریم و رنگ مشکی برای پاسخ دادن به تمامی سوالات و مشخص کردن سوال هایی که در آنها هیچ اشکالی نداریم و برای ما سوالات سطح آسان شناخته میشوند.
این تکنیک از تکنیک تو خود کار گرفته شده است و کاربرد بیشتری در آزمون ها و تست زنی دارد و کمک میکند که در پاسخگویی به سوالات اشتباه کمتری داشته باشیم و در زمان پاسخگویی خود صرفه جویی کنیم با توجه به این تکنیک در یک سوم از زمان اولیه باید همه سوالات یک درس را بررسی نموده و آنها را بر اساس سوالات آسان و سخت و سوال هایی که نمی توانیم به آنها پاسخ دهیم طبقه بندی کنیم. سوال هایی که برای ما پاسخگویی به آنها آسان است و می توانیم به آن ها پاسخ دهیم را با ضربدر مشخص کنیم و در کنار سوال هایی که نمی توانیم به آنها پاسخ دهیم یا برایمان سخت هستند از علامت منها و دایره استفاده کنیم.
و در مرحله دوم بر حسب زمان باقی مانده ابتدا به سراغ مطالعه دقیق و پاسخ دادن به سوالاتی برویم که در کنار آن ها علامت ضربدر را زده ایم و برایمان آسان هستند ، بعد به ترتیب به سراغ سوالاتی با علامت دایره که مشکل تر هستند برویم و در انتها اگر زمانی باقی ماند برای سوالات دیگر بگذاریم .
این راهکار جدایی از اینکه به افزایش تسلط مان و مرور درسی و جلوگیری از فراموشی مطالب کمک میکند و باعث میشود که ما با انواع مختلفی از سوال برای یک قسمت آشنا شویم و آشنایی با نمونه تست ها و سوالات بیشتر به کاهش تست های غلط مان کمک می کند.
بسیاری از بی دقتی و اشتباهات ما به خستگی باز میگردد پس بهتر است به صورت استاندار در حین مطالعه قبل از اینکه شروع به تست زنی کنیم یک استراحت کوتاه داشته باشیم . و در حین آزمون هم لازم است بعد از هر باز تست زنی تا تست زنی درس بعد یک دقیقه استراحت داشته باشید.