مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

نحوی مرور

کد خبر : 22  |  زمان ارسال : یکشنبه 7 آبان 1402
در مقاله پیش رو در مورد مرور و نحوه ی انجام آن برای دانش آموزان صحبت شده است ، و این مقاله شرحی از بهترین روش های مرور و زمان های مناسب مرور درسی ...

نحوی مرور

" چطور مرور کنیم؟ "

بسیاری از داطلبان با وجود آگاهی از اهمیت مرور، آن را کاری وقت گیر می دانند و تصور می کنند که در عوض می توان مطالب بیشتر و جدیدی خواند. مسلماً این طرز فکر کاملا اشتباه و مخرب است و باعث به هدر رفتن زحمت های قبلی نیز می شود. اما شاید یکی از دلایل این امر، عدم جذابیت و یا کارآمد بودن روش مروری باشد که فرد به کار می گیرد.در متن پیش رو درباره "چگونگی و به کارگرفتن مرور درست" بحث خواهد شد.

زمان بندی درست مرور :

منحنی فراموشی ابینگهاوس نشان می‌دهد که معمولاً انسان‌ها ناخودآگاهانه در طول چند روز یا هفته، بخشی از اطلاعات جدید یادگرفته شده را از خاطر می‌برند؛ مگر اینکه آن را مرور کنند. همانطور که مطابق نمودار مشاهده می کنید؛ فراموشی اطلاعات در چند روز اولیه در بیشترین حد خود است و سپس نرخ فراموشی کاهش می‌یابد.

 

 

 شما در لحظه ی یادگیری یک مفهوم 100 درصد آن را به خاطر دارید؛ اما با گذشت زمان از درصد یادآوری مطلب توسط مغز شما کاسته می شود. درصد یادآوری زمان گذشته 100 درصد همان لحظه 58 درصد پس از 20 دقیقه 44 درصد پس از 1 ساعت 36 درصد پس از 9 ساعت 33 درصد پس از 1 روز 28 درصد پس از 2 روز 25 درصد پس از 6 روز 21 درصد پس از 21 روز به طوری که با گذشت 21 روز و درصورت عدم مرور "فقط 21 درصد" از مطلب فراگرفته شده در ذهن شما باقی مانده است.

 

 

پس بهترین زمان بندی برای مرور مطالب بدین شکل می باشد:

  1. اولین مرور : 9 ساعت پس از یادگیری و مطالعه مطلب
  2. دومین مرور : بعد از یک روز
  3. سومین مرور : بعد از گذشت دو روز
  4. چهارمین مرور : بعد از گذشت یک هفته
  5. پنجمین مرور : بعد از گذشت یک ماه

خلاصه نویسی :

مطالعه خلاصه نویسی ها یکی از روش های مرور بهتر و سریع تر محسوب می شود. یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام خلاصه‌نویسی باید به آن دقت کنید، نوشتن کلمات و جملات مهم است. اگر می‌خواهید در کنکور عملکرد مناسبی داشته باشید، باید تمامی جملات و کلمات مهم را در خلاصه‌نویسی یادداشت کنید. سعی کنید در نوشتن خلاصه نویسی خود خلاقیت به خرج دهید و مطالب را به گونه ای بیان کنید که به بهترین شکل ممکن در حافظه شما ثبت شوند. به طور مثال استفاده از رنگ های مختلف ، بولد و هایلایت کردن تیترها ، استفاده از نمودار ، فلش ، نمادها و ... باعث می شوند مطالب به شکل راحت تری در حافظه ثبت شوند. به نمونه زیر دقت کنید: کمبود پروتئین های خون و افزایش فشار خون درون سیاهرگ ها می تواند سرعت بازگشت مایعات از بافت به خون را کاهش دهد. در نتیجه، بخش هایی از بدن، متورم می شوند که به این حالت " اِدم" یا "خیز" می گویند.

استفاده از فلش ها :

کمبود pr های خون و افزایش فشارخون سیاهرگ ها ← کاهش سرعت بازگشت مایعات از بافت به خون ← تورم بخش هایی از بدن (ادم)

نمونه بالا مثالی برای خلاصه کردن مطالب و استفاده از فلش ها بود.

شما خلاصه‌نویسی را انجام می‌دهید تا در زمان کنکور مجبور نباشید دوباره به سراغ کتاب‌ها بروید و آن‌ها را مطالعه کنید. بهترین روش برای خلاصه نویسی، نوشتن کلمات مهم و عبارات اصلی است. این موضوع موجب می‌شود شما قبل کنکور فقط قسمت‌های مهم کتاب را مطالعه و مرور کنید. کلمات مهم و کلیدی اصلی‌ترین قسمت خلاصه‌نویسی هستند؛ بنابراین آن‌ها را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

حاشیه نویسی :

بسیاری از داوطلبان و دانش‌آموزان همراه با خلاصه نویسی کنکور از حاشیه نویسی در کنار کتاب نیز استفاده می‌کنند. این بدین معنی است که دانش‌آموزان نکات مهم را در یک دفترچه جداگانه برای خلاصه‌نویسی یادداشت می‌کنند و بقیه موارد را در کتاب درسی یا دفتر خود حاشیه نویسی می‌کنند. این روش باعث می شود مغز شما به نکات حاشیه نویسی شده در کتاب توجه بیشتری نشان دهد. یا حتی گاهی مطلبی را در کتاب مشاهده کرده و سَرسَری از آن عبور می کنید. در این صورت اگر مطلب مهمی را بدون توجه رد کرده باشید ؛ دیدن مجدد آن در گوشه و کنار صفحه باعث می شود این بار آن را به ذهن سپرده و جدی بگیرید. این روش نیز برای کنکور بسیار ارزشمند و مهم است؛ زیرا داوطلبان با این روش تمامی نکات را دسته بندی می‌کنند.

حاشیه نویسی مطالبی که ارزش کمتری دارند، در زمان نزدیک به کنکور می‌تواند مطالب را در ذهن داوطلب روشن کند.

تست زنی:

یکی دیگر از روش های موثر برای مرور دروس به خصوص درباره دانش آموزان کنکوری "تست زدن" می باشد. در مرحله مرور می توانید از نکاتی که سابقا در حین تست زدن ثبت کرده، استفاده کنید و نکات را مجدد مطالعه کنید. این کار سبب می شود در مدت زمان کوتاه تر به شالوده نکات اصلی و مهم دست پیدا کنید. همچنین می توانید برای مرور به سراغ کتاب های تست خود بروید. هر تستی که می زنید را ارزیابی کنید. اگر نکته جدید دریافت کردید، آن را در یادداشت هایتان بنویسید و در مراحل مرور بعدی آن ها را مطالعه کنید. از آزمون های آزمایشی نیز غافل نشوید. پس از هر آزمون اشکالات خود و دلیل تست های اشتباه زده شده را پیدا کنید. نه تنها دلیل هر اشتباه را بنویسید، بلکه به دنبال پاسخ آن باشید. به طور مثال گاهی دلیل اشتباه شما ایرادهای محاسباتی می باشد. چنین ایرادهایی را برای خود ذکر کنید تا به مرور زمان چنین اشتباهاتی اصلاح شوند. تمامی این موارد را در دفترچه ای یادداشت کرده و هر بار بخوانید