اگر میخواهید سرعت شما در مطالعه دروس بیشتر شود ؛ بهتر است در گام اول عاداتی که باعث کاهش سرعت شما شده اند را ترک کنید. برخی از این عادت ها شامل موارد زیر می باشند.
بسیاری از دانش آموزان معتقدند فقط در صورتی میتوانند درس را مطالعه کنند که آن را با صدای بلند برای خود توضیح دهند. همانطور که میدانید این امر سبب خواهد شد تا فرد پس از دقایق کوتاهی مطالعه خسته شود. برای اینکه این عادت را ترک کنید؛ در حسن درس خواندن هرگاه متوجه شدید به صورت ناخودآگاه بلند مطالعه می کنید با ضربدر روی کاغذ علامت بکشید. سعی کنید روز به روز تعداد ضربدر های خود را کاهش دهید.
راه رفتن حین مطالعه :
در این روش بخش زیادی از تمرکز و حواس شما صرف فعالیت راه رفتن می شود. چه بهتر که با نشستن در حین مطالعه آن بخش از حواس خود را نیز صرف به خاطر سپردن مطالب جدید کنید و راندمان مطالعه خود را افزایش دهید.
شلوغ بودن میز مطالعه :
نامرتب بودن و وجود وسایل زیاد برروی میز مطالعه شما به صورت ناخودآگاه باعث کاهش سرعت و عدم تمرکز می شود. چه بهتر که وسایل روی میز خود مرتب کرده و از انبوه کردن کتاب ها و خودکار و مداد برروی میز خود جلوگیری کنید.
یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده سرعت مطالعه دانش آموزان وسواس های شدید جهت مطالعه منابع می باشد. برخی فکر می کنند برای مطالعه یک صفحه از کتاب نیاز است کلمه به کلمه ی آن متن را دقیق و به ترتیب از حفظ باشند. در حالی که چنین تصوری اشتباه است. بهتر است یک بار با دقت متن را مطالعه کرده سپس آن را در ذهن خود مرور کنید تا متوجه شوید کدام بخش در ذهن شما مانده و کدام بخش ها را فراموش کرده اید. این روش به مرور زمان باعث افزایش سرعت مطالعه شما خواهد شد.
تکنیک های تندخوانی :
برای خود مشخص کنید که در هر بازه زمانی موظف هستید چه مقدار مطالعه کنید. اگر ذهن شما آشفته باشد و مرز و حدودی را برای مطالعه تعیین نکرده باشید؛ ممکن است زمان از دست تان در برود. اگر قرار باشد در طی دو ساعت 16 صفحه مطالعه کنید ؛ پس برای نیم ساعت از زمان خود مطالعه 4 صفحه را در نظر بگیرید.
یکی از راه های موثر در افزایش سرعت مطالعه توجه به عناوین ، سرتیترها ، متن های هایلایت و بولد شده می باشد. میتوانید ساعات پیش از امتحان، برای مرور سریع مباحث و به خاطر آوردن کلیدی ترین مفاهیم، به سراغ این بخش از منابع بروید. با وجود اینکه این کار زمان کوتاهی از شما را می گیرد ، اما راندمان بالایی را در پی خواهد داشت.
گاهی اوقات جمله ها و کلمه های کتاب، پیچیده و طولانی بنظر می رسند. در چنین مواقعی برای راحت تر و سریع تر درک کردن آن ها، بهتر است جملات را به جملاتی با لحن مکالمه های روزمره خود تبدیل کنید. همچنین متن های طولانی را در ذهن خود به صورت متن های ساده و کوتاه تر درآورید؛ تا فهم آنها برای شما سریع تر اتفاق افتد.
در حین درس خواندن از هایلایتر و خط کشیدن زیر کلمات کلیدی استفاده کنید. همچنین هنگامی که متن کتاب درباره دلایل مختلف یک پدیده توضیح می دهد؛ بهتر است کنار آنها به صورت جداگانه شماره گذاری کنید. این علامت گذاری ها و خط کشیدن ها موجب خواهد شد، ذهن شما مطالب را به صورت دسته بندی شده در حافظه ثبت کند. البته توجه داشته باشید که کتاب خود را شلوغ، پر و نامنظم نکنید.