مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

روش مطالعه فیزیک

کد خبر : 28  |  زمان ارسال : دوشنبه 24 مهر 1402
در این مقاله از روش مطالعه درس فیزیک صحبت شده است برای اینکه دانش آموزان بتوانند درصد بهتری در این درس کسب کنند

روش مطالعه فیزیک


درس فیزیک از جمله دروسی می باشد که شما نمی توانید صرفا با مطالعه سَرسَری و حفظ فرمول ها به نتیجه مطلوب خود برسید. همچنین ممکن است زمان کافی برای آزمون و خطا و سنجیدن روش های مختلف نداشته باشید. در چنین شرایطی بهتر است برای موفقیت در فهم این درس از روش های مطالعه رتبه های برتر و همچنین مقالات مفید که معتبر و ثابت شده هستند؛ استفاده کنید. در این مطلب سعی شده گزیده روش های مطالعه درس فیزیک به صورت جامع و خلاصه بیان شود.

یادگیری حین آموزش:

یکی از بهترین راه ها برای استفاده مفید از زمان، یادگیری نکات در کلاس می باشد. هنگامی که استاد فرمول ها را تدریس می کند؛ بهتر است بیشترین توجه خود را روی "مفهوم فرمول و موقعیت استفاده درست از آن" داشته باشید. همچنین به "واحدهای اندازه گیری" مربوطه هر فرمول دقت کنید و درباره شان سوال کنید.
اساتید معمولا نکات مهم را در اولین و آخرین دقایق کلاس بیان می‌کنند و متأسفانه در این زمان‌ها بیشترِ دانش‌آموزان به دلایل مختلف به درس گوش نمی‌کنند.
اگر هنگام یادداشت ‌برداری از مطالب جا ماندید، یک فضای خالی برای آن بگذارید و ادامه بدهید. بعدا می‌توانید جزوه‌تان را تکمیل کنید.
از سؤال پرسیدن خجالت نکشید. بسیاری از معلم‌ها به نظرات و سؤالات دانش‌آموزان احتیاج دارند تا بتوانند کلاس را پیش ببرند و موضوع را باز کنند. گاهی‌اوقات هم فراموش می‌کنند یکی از مراحل حل مسئله را توضیح بدهند یا مطلبی را اشتباه می‌نویسند.
 

مطالعه کتاب و مفاهیم اصلی

در مرحله اول موظف هستید که مفاهیم اصلی مبحث مربوطه را با مطالعه کتاب و جزوه و درسنامه درک کنید. درباره کتاب درسی بیشترین تمرکز طراحان سوال روی مثال ها و تمرین های کتاب به ویژه تمرین های پایان هر فصل می باشد. از خواندن مطالب غیرمهم و جزئیات غیر ضروری پرهیز کنید و مطالعه وسواسی نداشته باشید. در هنگام مطالعه کتاب و جزوه سعی کنید از زمان خود بهترین استفاده را داشته باشید و صرفا مطالب و مفاهیم اصلی و مهم را یاد بگیرید.

تست زنی بعد مطالعه فیزیک : 

بعد از یادگیری مفاهیم با تست زدن خود را بیازمایید. لازم است بدانید اولویت با تست های کنکور سراسری و پس از آن تست های تالیفی (تست های طراحی شده توسط نویسندگان) می باشد. تست زنی در دو مرحله اتفاق می افتد: 1-آموزشی 2-زماندار . در مرحله آموزشی با صبر و حوصله برای هر تست فکر می کنید و باتوجه به مطالبی که یاد گرفته اید پاسخ تست را پیدا می کنید. 
اگر زمان کافی نداشتید میتوانید فقط به تست های مضرب 2 پاسخ دهید. در صورت اشتباه بودن پاسخ تان، دلیل اشتباه را پیدا کرده و آن را برطرف می کنید. در مرحله زماندار تست ها را با محدودیت زمانی حل کرده تا به تسلط برسید. به طور مثال برای هر 10 تست پیش رو 15 دقیقه در نظر گرفته و سرعت تست زنی خود را به چالش می کشید. بعد از اتمام 15 دقیقه هر 10 تست را به طور کامل از لحاظ آموزشی مورد بررسی قرار دهید. 
 

مارک کردن تست های مهم و نوشتن نکات

یکی از نکات قابل توجه در حین مرحله تست زنی "علامت زدن تست های مهم" می باشد. اگر در حین تست زدن به مطلبی برخورد کردید که برایتان نکته جالب و تست خیزی بود؛ حتما آن تست را مارک دار کنید. می توانید از هایلایت کردن و یا ستاره و دایره و هرعلامت دیگری استفاده کنید. به طور مثال برای تست های کم اهمیت از یک ستاره و برای تست های پراهمیت تر از ستاره های بیشتر استفاده کنید :) بهتر است تست های سخت و چالشی را هم با همین روش علامت بزنید.
این روش موجب می شود در دفعات بعد هنگام پاسخ دادن به سوالات به اینگونه تست ها توجه بیشتری نشان دهید. 
در حین پاسخ دادن به تست ها ممکن است متوجه شوید که در برخی موارد (به خصوص واحدهای اندازه گیری) بی دقتی می کنید. خوب است مواردی که بیشتر درباره آنها بی دقتی کرده اید و یا مطالبی که نیازمند توجه بیشتر هستند؛ در یک دفترچه به صورت خلاصه و کوتاه بنویسید.
 

مرور تست های مارک دار و دفترچه نکات:

برای نتیجه گرفتن ، بهتر است روزهای منتهی به آزمون یا امتحانات، به سراغ تست های مارک دار خود بروید. این تست ها در واقع حکم گنجینه سوالات شما را دارند. سعی کنید در بازه مرور، تست ها را به صورت "زمان دار" پاسخ داده و اشتباهات خود را برطرف کنید. در نهایت مطالعه دفترچه نکات خود را فراموش نکنید. 
 

بهترین زمان برای مطالعه :

برای مطالعه درس فیزیک بازه ی زمانی را مدنظر قرار دهید که ذهن شما سرحال و فعال باشد. طبیعتا مغزِ خسته گنجایش درک مفاهیم فیزیک را نخواهد داشت و از درک عمیق مسائل سر باز خواهد زد. بهتر است نسبت به مطالعه فیزیک وحشت نداشته باشید و با حس خوب مطالعه و تست زدن را شروع کنید.
میزان مطالعه در هفته برای هر فرد متناسب با شرایط و رشته متفاوت است؛ اما بهتر است حدود 1 ساعت در روز را به مطالعه این درس اختصاص دهید.