لازم است بدانید کتاب اصلی ترین منبع شما برای مطالعه مباحث کنکوری می باشد؛ اما کافی نیست. برای موفقیت در کنکور شما نیاز دارید تا در کنار کتاب درسی برای هر درس از یک منبع کمک آموزشی دیگر جهت تست زنی و آشنایی با نمونه سوالات استفاده کنید. سعی کنید در انتخاب منبع کمک آموزشی دقت کنید و بهترین و کامل ترین منبع را باتوجه به سطح خود انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که بعد از اتمام هرآزمون حتما و تحت هرشرایطی تحلیل آزمون را انجام دهید. سوالاتی را که پاسخ نداده اید حل کنید و دلیل پاسخ ندادن به آنها را پیدا کنید. اگر تستی نکته ی مهمی دربرداشت؛ نکات را در دفترچه یا درکنار مبحث مربوطه در کتاب ثبت کنید تا جلوی چشمتان باشد و برای دفعات بعد آنها را مرور کنید. خیلی وقت ها ممکن است متوجه شوید تعداد زیادی از سوالات را به دلیل استرس داشتن یا بی دقتی های محاسباتی و تمرکز نداشتن از دست داده اید. پس مهم است بدانید دلیل نتیجه گرفتن شما در هر درس چیست؛ تا برای آزمون بعد آن ایرادات را برطرف کنید.
لازم است در طول آزمون برای حل کردن سوالات هردرس مدت زمانی را درنظر بگیرید که طراح آزمون پیشنهاد داده است. به طور مثال اگر برای حل سوالات ریاضی 15 دقیقه پیشنهاد شده است؛ پس شما هم دقیقا 15 دقیقه را به حل کردن سوالات ریاضی اختصاص دهید. اگر زمان بندی به درستی رعایت نشود؛ ممکن است برای حل سوالات برخی درس ها زمان را به طورکلی از دست بدهید. قبل از آزمون حتما تست های زمان دار زیادی انجام دهید تا سرجلسه آزمون بحران زمانی نداشته باشید و به کمبود وقت عادت کرده باشید. این موارد به مرور زمان باعث افزایش درصد و به تبع افزایش تراز شما خواهد شد.
کم خواندن یک درس به بهانه بالاتر زدن درس دیگر کاملاً اشتباه است. مهم است بدانید هیچ درسی نباید از میانگین پایینتر باشد. همواره باید توجه داشت که تمامی سؤالات یک درس سخت نیستند و فرد میتواند با صرف زمان معقول به سؤالات ساده هر درس پاسخ دهد و خود را به میانگین برساند. هرچند بهتر است ساعات مطالعه تان برای درس های با ضریب بالاتر بیشتر باشد؛ اما این بدان معنا نیست که درس های با ضریب پایین تر را به طور کلی از برنامه مطالعاتی خود حذف کنید.
یکی از نکاتی که لازم است مدنظر قرار دهید؛ صبور بودن است. قطعا نباید از خود توقع داشته باشید که بتوانید در کمترین زمان ممکن تراز خود را به طور ناگهانی افزایش دهید. هیچ دانش آموزی نتوانسته تراز خود را یک شبه افزایش دهد. برای موفق شدن باید به صورت پیوسته تلاش کنید و تمامی موارد گفته شده را رعایت کنید. درس نخواندن در یک یا دو روز، تلاش های شما در روزهای دیگر را نیز تحت شعاع قرار می دهد. پس سعی کنید تا جایی که ممکن است به برنامه مطالعاتی خود پایبند باشید.