مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

بهترین روش مطالعه شیمی

کد خبر : 41  |  زمان ارسال : سه شنبه 7 فروردین 1403
در این مقاله درمورد روش خلاصه نویسی شیمی و استفاده از روش مایند مپیا نقشه مفهومی در درس شیمی صحبت نموده است .

روش مطالعه شیمی

 ضرورت خلاصه‌نویسی دسته بندی مطالب درس شیمی به چه صورت است؟


نحوه ی خلاصه‌نویسی

چه نکاتی را در خلاصه‌نویسی بنویسیم؟
خلاصه‌نویسی یکی از مهم‌ترین و کارآمدترین کارهایی است که لازم است دانش‌آموزان کنکوری به آن توجه لازم را داشته باشند. در بازه‌های مروری مانند مرورهای قبل از آزمون،جمع‌بندی دی ماه و ‌جمع بندی عید، داشتن خلاصه‌نویسی‌های مفید و کار آمد اتلاف وقت دانش‌آموز را به حداقل می‌رساند. همچنین اثر قابل توجهی در تثبیت و طبقه‌بندی مطالب دارد. مطالب درس شیمی به سه دسته تقسیم بندی می‌شوند:
  1. مطالب حفظی شیمی
  2. مطالب مربوط به مفاهیم شیمی
  3. مطالب مربوط به حل مسئله های شیمی
مطالب حفظی نباید خلاصه نویسی شوند و همه ی متن آن ها باید به طور کامل به خاطر سپرده شوند چون همه ی مطلب قابلیت طرح تست (به خصوص در تست‌های چند موردی) دارند.
اما برای مطالب مفهومی و حل مسئله می‌توان خلاصه نویسی تهیه کرد خلاصه نویسی درس شیمی به دو روش حاشیه نویسی و مایندمپ( نقشه ی ذهنی) انجام میگیرد که در ادامه به توضیح هریک می پردازیم.

حاشیه نویسی در مطالعه شیمی :

هنگام مطالعه ی درسنامه بارها پیش می‌آید که به نکاتی برمیخوریم که به یادگیری مفهوم بیان شده در کتاب کمک میکند و درک مطلب را آسان تر میکند. این نکاتی از دسته نکاتی هستند که باید در حاشیه ی کتاب یادداشت کرده و هنگام برگشت به کتاب آن ها را مرور کنیم. از دیگر نکاتی که باید در حاشیه ی کتاب درسی یادداشت کرد میتوان به نکاتی که در پاسخنامه ی تست های غلط و نزده ی کتاب تست به دست می آوریم و همچنین نکات پاسخنامه ی آزمون های آزمایشی اشاره کرد. پیشنهاد میشود نکات آزمون های آزمایشی را با رنگ دیگری یادداشت کنید؛ زیرا معمولا نکاتی که در آزمون ها بیان شده ارزش کنکوری بیشتری دارند زیرا با دیدگاه طراح گونه مطرح شده اند. همانطور که بالاتر گفته شد می توان از این حاشیه نویسی ها هنگام مرور استفاده کرد. 

مایندمپ در مطالعه شیمی :

خلاصه نویسی به روش مایندمپ یکی از کار آمدترین روش های خلاصه نویسی است و زمان مورد نیاز برای مرور را به طرز قابل توجهی کاهش میدهد به همین دلیل دانش آموز میتواند در مدت زمان نسبتا کوتاهی تعداد زیادی مایند مپ را مرور کند.
خلاصه نویسی به روش مایند مپ به این صورت است که عنوان مبحث را در وسط برگه نوشته و ریزموضوع های مربوط به آن به صورت شاخه به هسته ی اصلی مرتبط میشود. این سبک خلاصه نویسی نقش به سزایی در طبقه بندی ذهنی مطلب برای دانش آموز دارد.
لازم به ذکر است که نقشه ی ذهنی هر فرد منحصر به فرد است و می بایست هرکس نقشه ی ذهنی خود را برای یک مبحث طرح کند تا تاثیر فوق العاده این سبک را دریابد.
همچنین ممکن است برای دانش آموزان دفعات اول رسم این نقشه ذهنی سخت باشد اما به مرور و با تمرین ، در رسم این نقشه ذهنی ماهر خواهید شد. در ادامه نمونه هایی از این خلاصه نویسی را برای شما قرار میدهم تا بیشتر با این سبک آشنا شوید.