نحوی قبولی در مدارس نمونه دولتی
نحوه ی قبولی در مدارس نمونه دولتی
مدارس نمونه دولتی
مدارس نمونه دولتی به علت دارا بودن امکانات برتر آموزشی و همچنین حضور اساتید برتر همواره مورد توجه دانش آموزان و اولیای آن ها بوده است. این مدارس هرسال با برگزاری آزمون دانش آموزان بااستعدادتر را از میان سایر متقاضیان انتخاب میکند.در ادامه به ذکر نکات موثر در قبولی این مدارس و همچنین بررسی منابع می پردازیم.
برنامه ریزی و اجرای آن برای قبولی در مدارس نمونه دولتی :
هر دانش آموزی که تصمیم دارد برای آزمون نمونه دولتی مطالعه کند؛ باید کار خود را با یک برنامه ی مناسب شروع کند. برنامه ی مناسب برنامه ای است که اولا متناسب با توان دانش آموز باشد (برنامه های بیش از حد سنگین باعث دلسرد شدن دانش آموز از درس خواندن می شود. دوما درس ها با توجه به ضرایب و نقاط قوت و ضعف دانش آموز در آن چیده شده باشد. برنامه ای که این خصوصیات را نداشته باشد در بلند مدت میتواند باعث بروز مشکلاتی برای دانش آموز شود. همچنین برنامه باید خط قرمز دانش اموز باشد و در اجرای آن مصر باشد.
روزخوانی، تمارین و تکالیف:
روزخوانی درسی که در مدرسه تدریس شده تاثیر شایانی در تثبیت مطالب و یادگیری بهتر دارد. همچنین با حل تمرین میتوان مرحله ی آموزش را گذرانده و برای شروع به حل تست آماده شد. نکته قابل تامل که خوب است در اینجا اشاره کنیم این است که بعضی از دانش اموزان به دلایل مختلف برای حل تمرین ها از کتاب های حل المسائل کمک میگیرند که این موضوع به خودی خود باعث پاره شدن زنجیره ی یادگیری میشود. دانش آموزی که در پایه های آموزش خود یادنگیرد که بر اولین و پایه ای ترین مسائل تفکر نکند بادگیری او به صورت مفهومی رخ نداده و پروسه ی آموزش کامل نمیشود.
مطالعه ی کارآمد:
مطالعه ی دانش آموزان باید به صورت فعال انجام شود. مطالعه ی روزنامه وار از روی متن کتاب یا درسنامه ها بازدهی پایین تری از یک مطالعه ی پویا دارد.
در ادامه به ذکر راهکارهایی برای یک مطالعه ی فعال میپردازیم: •
یادداشت برداری:
یادداشت برداری از نکات مهم و عبارت های کلیدی به یک مطالعه ی پویا کمک میکند و از حواس پرتی و پرش افکار دانش اموز جلوگیری میکند. •
معلم خودتان باشید! :
سعی کنید هنگام مطالعه در جایگاه یک معلم مطالب را برای خود تدریس کنید و به شاگرد فرضی خود درس ها را تفهیم کنید. حتما تا به حال برای یک ارائه ی کلاسی درسی را تمرین کرده اید. اگر دقت کرده باشید برای امتحان، سوالات درسی را که ارائه داده اید بهتر میتوانید پاسخ دهید و این از اثرات تدریس به همکلاسی هایتان است!
حل تست :
باتوجه به اینکه سوالات آزمون به صورت تستی طراحی می شود؛ پس لازم است شما هم با تمرین به تسلط کافی در زمینه ی حل تست برسید. برای حل تست منابع مختلفی در دسترس است که در ادامه به معرفی آن می پردازیم اما لازم به ذکر است که دانش اموز بسته به ویژگی ها و توقعی که از یک منبع دارد در ابتدا فقط یک منبع مورد نیاز را انتخاب کند؛ اگر بعد از چندین دور مطالعه ی آن منبع به سوالات و نکات آن مسلط شد؛ در صورت نیاز سراغ منبع دوم برود.
معرفی منابع برای مطالعه برای آزمون ورودی
درس ریاضی
کتاب تیزهوشان خیلی سبز : درسنامه کامل-تنوع تست ها-پاسخ تشریحی، ریاضیات آی کیو گاج : درسنامه – تست های متنوع و سطح بندی شده- پاسخ تشریحی
درس علوم :
علوم آی کیو گاج درسنامه- تست های طبقه بندی شده – پاسخ تشریحی ، علوم تیزهوشان اندیشمند : درسنامه کامل- تست های متعدد – پاسخ تشریحی
درس فارسی:
فارسی مبتکران : درسنامه روان – تست های موضوعی – پاسخ تشریحی فارسی اندیشمند درسنامه و مثال های مختلف - تست های متعدد – پاسخ تشریحی
درس زبان:
زبان انگلیسی آی کیو گاج درسنامه – تست های سطح بندی شده – پاسخنامه تشریحی زبان انگلیسی خیلی سبز درسنامه – تست – پاسخ تشریحی
درس عربی:
مسابقات عربی، قرآن و پیام آسمانی مرشد مبتکران درسنامه – 1000تست – پاسخ تشریحی عربی تیزهوشان خیلی سبز درسنامه – تمرین – بیش از 1000تست – پاسخ تشریحی
مطالعات اجتماعی:
تیزهوشان مطالعات اجتماعی خیلی سبز درسنامه – تست – پاسخ تشریحی آموزش و آزمون مطالعات اجتماعی رشادت مبتکران خلاصه دروس و نکات مهم – تست و پاسخ تشریحی – نمونه سوال میان ترم و پایان ترم
نکته مهم:
با توجه به اینکه سوالات در آزمون نمونه دولتی دارای نمره منفی می باشد( هر سه پاسخ غلط یک پاسخ درست را از بین می برد) تمرین تست با رویکرد کاهش نمره منفی، به مهارت دانش آموزان در کسب درصدهای بالاتر کمک می کند.
محیط مطالعه:
محیط مطالعه ی دانش آموز نقش بسزایی در حفظ تمرکز او دارد. مطالعه در شرایطی که اطراف دانش آموز شلوغ و پرسر و صدا بوده یا اطراف او وسایلی که حواس اورا پرت میکند وجود دارد ( مثل موبایل، تلویزیون، وسایل تزئینی خیلی زیاد اطراف میز مطالعه) بازدهی کمتری از مطالعه در شرایط استاندارد دارد.
مهارت آزمون دادن:
مهارت آزمون دادن از مهارت های کلیدی ای است که اگر دانش آموز آن را تا حد قابل قبولی تقویت نکرده باشد، با وجود مطالعه ی کافی ممکن است نتیجه ی شایسته را کسب نکند. به همین علت خوب است دانش آموزان توجه لازم را به تقویت آن داشته باشند.
در ادامه به توضیح راهکارهای لازم برای تقویت این مهارت مهم می پردازیم. •
مدیریت زمان:
با توجه به زمان محدود آزمون، دانش آموزان باید قبل از آزمون به تمرین تست های زمان دار و رساندن زمان حل تست ها به میزان قابل قبول بپردازند. خوب است این مهم پس از تست های آموزشی و تسلط صورت گیرد.
آزمون آزمایشی:
سوالات آزمون های سال قبل و استفاده از کتاب های جامع کمک شایانی به شبیه سازی محیط آزمون میکند. با حل سوالات آزمون های سال قبل( به خصوص در روز های منتهی به آزمون) و تعیین استراتژی آزمون دادن مختص خود و همچنین شبیه سازی آزمون با کمک سوالات کتاب های جامع، دانش آموزان می توانند به آمودگی بیش از پیش برسند.
مرور به موقع:
فراموشی جزئی از پروسه ی یادگیری است و دانش آموز نباید به مقابله با این اتفاق طبیعی بپردازد؛ بلکه با اندیشیدن تمهیداتی میتوان اثر آن را کمرنگ و یادگیری را عمیق تر کرد. با مرور به موقع در بازه زمانی های مناسب پس از شروع یادگیری، می توان به تثبیت مطالب پرداخت. مرور آخر هفته، ماه بعد، مرور در تعطیلات نوروز و همچنین مرور در 2-3هفته قبل از آزمون می توانند در تثبیت مطالب نقش بسزایی داشته باشند.