درس های گروه انسانی در روش مطالعه به دو بخش دروس مفهومی و حفظی ، دروس محاسباتی و تحلیلی تقسیم میشوند که هر بخش روش مطالعه مخصوص به خود را می طلبند و شما دانش آموزان برای یادگیری مباحث و بالا بردن تسلط تان در آنها باید از روش مخصوص شان در مطالعه جمع بندی و مرور کمک بگیرید.
دروس مفهومی و حفظی رشته انسانی :
شامل روانشناسی بخش های حفظی و مفهومی اقتصاد ، جامعه شناسی ، تاریخ و جغرافیا ، فلسفه منطق و در آخر تاریخ ادبیات علوم و فنون ادبی باید به این شیوه مطالعه شوند
- مطالب درسی را به صورت کلی محور و به شکل روزنامه وار با هدف یافتن موضوع اصلی و موضوعات فرعی مطالعه کنید .
- با توجه به مطالعه انجام شده و یافتن موضوع اصلی و موضوعات فرعی در یک برگه یک نمودار درختی رسم کنید و داخل نمودار موضوعات و سر فصل ها را بنویسید.
- هر پاراگراف را به صورت جزئی یک تا دو بار مطالعه کنید و برای خود توضیح دهید و با مطالعه پاراگراف بعدی پاراگراف های قبلی را مرور کنید. بعد از این مرحله ،
- به سراغ مطالعه درسنامه کتاب کمک آموزشی و تست های هر پاراگراف بروید و با حل هر تست مباحث مربوط به آن پاراگراف را جمع بندی و مرور کنید.
- برگه ای که در مرحله دوم با نمودار درختی آماده کرده بودید را بردارید و با توجه به موضوع اصلی و موضوعات فرعی نکات مهم هر پاراگراف را در برگه با توجه به سوالات تستی و تشریحی آن درس یادداشت کنید.
- خوانش مباحث از برگه جمع بندی و حل تست های متنوع برای مرور مبحث یا مباحث و درس های قبل با درس جدید استفاده کنید.
این است که باید هر بخش با بخش های قبلی یا به عبارتی هر پاراگراف را پاراگراف های قبلی مرور کنید و در آخر نکات درسی جمعبندی و یک جا نویسی شوند تا از آنها برای تست زنی و حل سوالات تشریحی استفاده کنید؛ همچنین لازم از هر درس را با درس های قبلی به صورت تست محور و از طریق برگه جمع بندی و خلاصه نویسی مرور کنید تا بتوانید به درصد بالا برای این دروس دست یابید.
اگه می خوای بدونی چطوری می تونی با مشکل از یاد رفتن مطالب حفظی مقابله کنی
این مقاله رو ببین .
دروس محاسباتی و تحلیلی رشته انسانی :
که شامل عربی ریاضی گروه انسانی و بخش عروض و قافیه و آرایه های ادبی علوم و فنون ادبی و محاسباتی اقتصاد میشود
- باید از طریق معلم یا کتاب کمک آموزشی با درسنامه آموزش محور یا ویدیو آموزشی یاد گرفته شود .
- دانش آموزش با تست های آموزشی و حل تمرین مباحث را برای خود توضیح دهد تا به طور کامل آنها را یاد بگیرد و برایش هر مبحث جا بیفتد و بدون اِشکال در حافظه بلند مدت اش ثبت شود.
- هم لازم است دانش آموز با حل مکرر تست های متنوع از مباحث به صورت تکی و ترکیبی به تقویت تسلط خود بپردازد.
و برای جمع بندی و مرور مبحث از خلاصه نویسی به روش تشخیصی و الگو محور که در مقاله های قبلی دربارهی آنها توضیح داده ایم استفاده کند.