مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

تاثیر ریتالین و عوارض آن

کد خبر : 54  |  زمان ارسال : دوشنبه 9 بهمن 1402
در این مقاله در رابط با مصرف ریتالین صحبت شده است و ضرر هایی که می تواند این دارو به انسان وارد کند . و همچین بررسی اثرات ریتالین در رابطه با تمرکز فرد

تاثیر ریتالین و عوارض آن

در این مطلب سعی داریم شما را بیشتر با قرص شب امتحان یا ریتالین و مزایا و عوارض آن آشنا کنیم. قرص ریتالین با نام علمی متیل فنیدات دارویی است که برای اختلال بیش فعالی(ADHD) و اختلال نقص توجه در کودکان به کار گرفته می شود.

بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان دراثر تبلیغات یا بر اثر فشار دوستان و اطرافیان و حتی بعضا والدین بدون توجه به عوارض مصرف این قرص، از آن برای افزایش تمرکز خود و شب بیداری استفاده می کنند. درحالی که باید گفت طبق تحقیقات متعدد صورت گرفته در مورد مصرف این قرص، بهبود عملکردی در زمان امتحانات و نتایج مشاهده نشده است.

این دارو دارای نیمه عمر 4 ساعته بوده و برای درمان افسردگی، اختلال کم توجهی و بیش فعالی و حمله خواب استفاده می شود؛ درنتیجه در افراد سالم کاربردی ندارد و فقط پزشکان آن را برای این چنین بیمارانی تجویز می کنند. استفاده از این دارو در افراد سالم منجر به عوارض جبران ناپذیری از جمله اعتیاد می شود که در ادامه توضیح خواهیم داد؛ از عوارض دیگر آن می توان به واکنش های آلرژیک، تهوع و استفراغ، سردرد شدید، تپش قلب، معده درد و گیجی و منگی اشاره کرد.

گزارش‌های زیادی از مرگ ناگهانی و ایست قلبی در بیماران مبتلا به مشکلات قلبی بر اثر مصرف ریتالین گزارش شده است. 

ریتالین با اثر بر روی نوروترنسمیتر دوپامین در مغز و افزایش ترشح آن، باعث حس سرخوشی و لذت در فرد می  شود.

این ماده چون اعتیادآور بوده، پس از گذشت مدتی برای دریافت همان مقدار حس سرخوشی قبلی باید مقدار بیشتری ریتالین مصرف شود و رفته رفته باعث اعتیاد فرد خواهدشد. مصرف بی رویه ریتالین همانند موادی مانند شیشه وابستگی روانی ایجاد می کند. اگر اعتیاد صورت گرفت، قطع باید تدریجی باشد و در طی پروسه ترک نیز نشانه های ترک و اختلالاتی دیده می شود؛ از جمله می توان به عدم تمرکز، خواب آلودگی، خستگی، پرخاشگری، یبوست و نامنظم شدن ضربان قلب اشاره کرد. قطع ناگهانی مصرف آن می تواند به دلیل ایجاد شدن وابستگی جسمانی و روانی از قبل، منجر به غش، کما و حتی مرگ گردد. حال چرا این ماده برای افراد سالم توصیه نمی شود؟ زیرا این ماده یک دارو بوده و برای مصرف بیماران می باشد و نه افراد سالم؛ کفه عوارض این دارو در افراد سالم نسبت به ویژگی های خوب آن سنگینی می کند و دانش آموزان و دانشجویان به جای مصرف ریتالین برای افزایش تمرکز می توانند از تمرینات مغزی و راهکارهای غیردارویی کمک بگیرند.