مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

سخنی با والدین | والدین کنکوری ها باید چه رفتاری داشته باشند ؟

کد خبر : 58  |  زمان ارسال : جمعه 10 شهریور 1402
درمیان عوامل دخیل در موفقیت یا عدم موفقیت یک دانش اموز، علاوه بر خود، معلمان و ... اولیا دانش آموز نیز نقشی مهمی را این میان ایفا می کنند؛ علاوه بر حمایت مالی، دانش آموزان در این برهه نیاز شدیدی به حمایت کامل روانی و عاطفی دارند تا با آرامش خاطر بتوانند به درس خواندن بپردازند.در این میان آگاهی داشتن پدرومادرها از برخی موارد مهم و رعایت آن ها خالی از لطف نخواهد بود.در این مقاله در رابطه با رفتار والدین در فضای کنکور صحبت شده است .

سخنی با والدین دانش آموزان کنکور


عوامل تاثیر گذار در سرنوشت دانش آموز

درمیان عوامل دخیل در موفقیت یا عدم موفقیت یک دانش اموز، علاوه بر خود، معلمان و ...
 

نقش اولیا دانش آموز در مسیر کنکور

اولیا دانش آموز نیز نقشی مهمی را این میان ایفا می کنند؛ علاوه بر حمایت مالی، دانش آموزان در این برهه نیاز شدیدی به حمایت کامل روانی و عاطفی دارند تا با آرامش خاطر بتوانند به درس خواندن بپردازند.
در این میان آگاهی داشتن پدرومادرها از برخی موارد مهم و رعایت آن ها خالی از لطف نخواهد بود.
اگر شما نیز فرزند درحال تحصیل دارید، بهتر است این موارد را به خاطر بسپارید: حدالامکان سعی کنید رفت و آمدهای خانوادگی خود را کمتر کنید و مزاحم مطالعه فرزند خود نشوید؛ به خصوص در ماههای قبل از کنکور، از برگزاری یا شرکت در میهمانی های بزرگ اجتناب کنید.

 

برای مسافرت برنامه ریزی نکنید

در سال کنکور فرزندتان برای هیچ مسافرتی برنامه ریزی نکنید؛ ممکن است به نظر شما فقط دو سه روز باشد، اما همین تایم تلف شده هم می تواند برای سرنوشت یک کنکوری تاثیرگذار باشد.
اصلا به فکر تنها گذاشتن دانش آموز کنکوری و خود به سفر رفتن نباشید؛ زیراکه تاثیر بسیار بدی بر روحیه فرزند شما می گذارد.
اگر انتظار یک نتیجه عالی از فرزند خود دارید، پس باید همراه و پشتیبان او در تمامی لحظات باشید.

 

به شدت از موضوعاتی از قبیل ازدواج یا خواستگاری دوری کنید 

موضوعاتی از قبیل ازدواج یا خواستگاری و ...
که می توانند برای یک دانش آموز دغدغه ذهنی ایجاد کنند را با آن ها درمیان نگذارید؛ زیراکه این مسئله باعث عدم تمرکز و پسرفت وی خواهد شد.
وقتی می بینید که دانش آموز شما در مسیر درست درس و مطالعه پیش می رود و پیشرفت می کند، لطفا از اعمال نظرات مختلف و متعدد هریک از بستگان و دوستان خود روی مسیر این دانش آموز خودداری کرده و بگذارید به مسیر درست خود ادامه دهد و او را سردرگم نکنید.
مراقب برنامه خواب دانش آموز خود باشید و نه تنها مزاحم خواب او نشوید، بلکه نگذارید خود دانش آموز نیز روند خواب خود را با کارهای بیهوده مثل تماشای فیلم و... بهم بریزد.

 

درک شرایط روحی دانش آموز

در ایام پرفشار درس خواندن و نزدیکتر به کنکور، شرایط و فشار روانی وارد شده بر فرزند خود را درک کرده و در مقابل پرخاشگری ها، عصبانیت ها و تغییر حالات وی صبور باشید و عکس العمل شدید نشان ندهید.
در این دوران روحیه آن ها بسیار حساس بوده و زودرنج خواهند بود؛ پس آن ها را درک کنید و انگیزه و اعتماد به نفس دهید تا از بار روانی این مسئله برای شان کاسته شود.
همواره بر روی نقاط قوت فرزند خود توجه کرده و آن ها را بولد کنید تا هم از استرس دانش آموز بکاهید و هم اعتماد به نفس او را بالا ببرید؛ اعتماد به نفس بالا باعث افزایش تمرکز و نتایج بهتر خواهد شد.
لطفا در ارتباط با این موضوع، داستان زندگی ادیسون را مطالعه کنید.
البته به او خاطرنشان کنید که حتی اگر نتیجه مطلوبی هم نگیرد، ذره ای از عشق و حمایت شما نسبت به وی کم نخواهدشد.

 

از انتقادات و تحقیر مکرر خودداری کنید 

از تحقیر و انتقادات مکرر در مورد اشتباهات فرزندتان دست بردارید؛ در مورد مشکلات صحبت کنید ولی بحث کردن مداوم و خاطرنشان کردن همیشگی درمورد اشتباهات وی نه تنها این موضوع را بهتر نمی کند، بلکه باعث عدم تمرکز و بهم ریختگی فکری دانش آموز شده و حتی ممکن است باعث پنهان کاری وی نیز شود تا از شما سرکوفت نشنود.
برنامه زندگی خود را با فرزندتان هماهنگ کنید، مثلا تایم خواب خود را با خواب فرزندتان تنظیم کنید و سعی کنید در اکثر مواقعی که فرزندتان در خانه و درحال درس خواندن است، شما هم در خانه حضور داشته باشید.
هرگز هرگز هرگز دانش آموز خود را با دیگران مقایسه نکرده و سرکوفت نزنید؛ این کار به شدت تاثیرات مخربی روی فرزند شما، نه تنها در دوران کنکور، بلکه در بقیه جوانب زندگی وی خواهد داشت و باعث می شود تا او خود را همواره دست کم بگیرد و اعتماد به نفس بسیار پایینی داشته باشد.
همواره و درهمه جا و همه زمان نیازی نیست در مورد کنکور و درس صحبت کنید مثلا هی گوشزد نکنید برو درساتو بخون!! دانش آموز خود به اندازه کافی درجریان اهمیت این موضوع قرار دارد و یادآوری مجدد برای او به جز استرس منفعت دیگری نخواهد داشت.
دانش آموز و شرایط محیطی را برایش ایزوله نکنید؛ ایجاد شرایط غیرعادی در طولانی مدت می تواند آرامش خاطر دانش آموز را بهم بریزد.
نیازی نیست همه توجه شما معطوف به فرزندتان باشد؛ این کار باعث استرس دوچندان او خواهد شد.

 

محیط خانه را آارم و بدون تنش نگه دارید 

محیط خانه را آرام و بدون تنش نگه دارید و روابطی گرم و صمیمی در خانه داشته باشید و از بیان مسائل بحث برانگیز خودداری کنید تا فرزندتان با آرامش روانی کافی به مطالعه بپردازد و دغدغه های دیگری نداشته باشد.
در حد توانایی های فرزندتان از او انتظار داشته باشید و انتظارات فضایی خود را کنار بگذارید.
اگر پسر یا دختر فلانی در فلان درس و آزمون و... موفق شده¬است، دلیل بر موفقیت فرزند شما نمی شود.
هرکس قابلیت ها و استعدادهای مختلفی در زمینه های مختلفی دارد.
پس اگر فرزندتان در یک زمینه موفق نشد، به جای طرد کردن و سرکوفت زدن به وی، در سایر زمینه ها پشتیبان و حامی او باشید و او را در میان سردرگمی ها و ناراحتی هایش تنها نگذارید.