تحلیل تراز قلم چی و ویژگی داوطلب هایی که هر کدام از تراز ها را میگیرند
چرا باید تراز آزمون را تحلیل کنیم؟
آيا نمره درصد به تنهايي کافي است؟
مثلاً اگر شما درسي را 90% زده باشيد بايد خوشحال شويد يا ناراحت؟
تمام تمرکزتان بر نتیجه کارنامه خودتان باشد
در وهله اول دانش آموز مي گويد من اگر درسي را 90% بزنم خوشحالم اما اگر به شما اطلاع داده شود که 90% دانش آموزان اين درسي را که شما 90% زديد 100% زده اند آن وقت شما به فکر فرو مي رويد که شايد اين امتحان آسان بوده است ؛ و يا برعکس من درسي را 40% زده ام و ناراحت شوم و بعد به شما اطلاع دهند که 80% دانش آموزان زير 15% زده اند نتيجه فرق مي کند.
پس درصد به تنهايي نمي تواند گوياي وضعيت آموزشي ما باشد پس يک نمره ديگري مثل تراز لازم است که نمره دانش آموز را نسبت به کل دانش آموزان نشان مي دهد که در کانون از 0 تا 10000 نشان داده مي شود که معمولاً نمره تراز از 300 آغاز مي شود و تا نهايتاً به 6000-8500 مي رسد، با توجه به شناخت نمره تراز ما بايد اين را بيشتر معرفي کنيم.
نمره 5000 مي تواند يک نمره تراز متوسط باشد البته با توجه به شرايط آزمون، پس تراز هاي بالاتر ،خوب و ترازهاي پايين تر وضعيت نامطلوب مي شود اما باز هم نمره تراز مي تواند يک مقداري نارسايي داشته باشد .
اين نمره تراز در همه دروس کارنامه مي آيد يعني درصد و تراز هر درس مشخص است و نهايتاً يک تراز از کل دروس اختصاصي به دانش آموز داده مي شود و يک تراز از درس هاي عمومي و يک تراز از کل درس ها .اما يک معيار ديگر که از سال های گذشته اضافه شده اين است که يک ستوني در مقابل هر درس دانش آموز وجود دارد که مشخص مي کند دانش آموز هر درصدي را که در هر درسي کسب کرده است با وضعيت ترازشان منطبق است يا پايين تر يا بالاتر است؟
اگر منطبق باشد در آن ذکر مي شود منطبق يعني اگر تراز من 5000 است اين درصدي که کسب کرده ام مثلاً در درس فيزيک 40% زده ام تمام دوستاني که در بازه 5000 قرار دارند تقريباً فيزيک خود را 40% زده اند گاهي اوقات اين بازه مثبت مي شود مثلاً من درس فيزيک را 50% زده ام اما دوستان ديگر در تراز 5000 اين درس را 30 % زده اند من بالاتر از آن بازه زده ام بعضي اوقات هم من درسي را نسبت به دانش آموزاني که در بازه من هستند پايين تر زده ام و منطبق نيست مثلاً درصد منطبق فيزيک در بازه 5000، 40% است من 25% زده ام آن وقت آن جا اعداد منفي زده مي شود. اصول اين است که دانش آموزان در بازه خودشان نمره منطبق يا مثبت بگيرند.
مثلاً اگر ترازش 6000 است اما دو تا از درس هايش منطبق نيست و منفي خورده اين نشان مي دهد که اين دانش آموز متعادل درس نخوانده است و در اين دو درس خوب مطالعه نکرده است بهترين حالت اين است که درصد هاي دانش آموز منطبق با بازه خودش باشد اين نشان دهنده تعادل مطالعاتي است ،اين چه سودي دارد؟
شرایط تمرکز فقط بر رو چند درس
اين براي اين است که اگر در کنکوري درسي سخت آمد من درس هايم را متعادل خوانده ام ضرر نمي کنم دوستاني که فقط روي چند درس تمرکز مي کنند و بقيه را کنار مي گذارند اين خطر وجود دارد که اگر سوال هاي کنکور در آن درس ها از حالت استاندارد سخت تر باشد آن ها از بقيه بيشتر ضرر مي کنند.
پس اين ستون ايجاد شده تا انطباق ما را با بازه خودمان نشان دهد.
ویژگی داوطلب هایی که هر کدام از تراز ها رو میگیرند اکثر دلایل عدم افزایش تراز بین دانش آموزها و داوطلب ها بر اساس حدود تراز میانگینی که دارند مشترک هست .
با توجه به این معیار میتونیم داوطلب ها رو به چهار دسته تقسیم کنیم :
گروه اول : ترازهای بین ۴۰۰۰ تا ۴۸۰۰ در آزمون های قلم چی و گاج ( که تقریبا معادل تراز ۵۵۰۰ تا ۶۵۰۰ آزمون های گزینه دو و معادل تراز ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ آزمون های سنجش میشه) ترازهای خیلی پایینی هستند ،علت پیشرفت در این داوطلب ها میتونه کم کاری و ساعت مطالعه پایین ، عدم آشنایی با روش های مطالعه و تست زنی یا خلاصه نویسی ، نداشتن منابع کمک آموزشی مناسب ، شانسی زدن و زیاد شدن تعداد سوالات غلط یا استرس و عدم تمرکز در جلسه آزمون باشه ، برای هر یک از این موارد باید با کمک مشاور کنکور مشکل رو رفع کنید.
گروه دوم : اگر جزو دانش آموزها یا داوطلب هایی هستید که تراز بین ۴۸۰۰ تا ۵۸۰۰ در آزمون های کانون یا گاج (معادل ۶۵۰۰ تا ۷۵۰۰ گزینه دو و معادل ۷۰۰۰ تا ۸۵۰۰ سنجش) دارید، جزو داوطلب های متوسط و متوسط رو به بالا هستید و امید کسب رتبه زیر ۱۵۰۰۰ و حتی رتبه های نزدیک ۵۰۰۰ در کنکور برای شما بسیار بالاست.
دلیل عدم افزایش تراز این دسته از داوطلب ها هم میتونه کمبود ساعت مطالعه یا کیفیت پایین مطالعه باشه. باید با کمک مشاور تحصیلی خودتون تعادل بین ساعت مطالعه دروس مختلف رو در برنامه ریزی هفتگی برقرار کنید ، سطح دشواری تست هایی که می زنید باید بالاتر بره و سوالات چالشی تر حل کنید تا بتونید به سوالات سخت تر در آزمون جواب بدید، از خلاصه نویسی و روش های مرور هم به درستی استفاده کنید، استرس خودتون رو در جلسه آزمون کنترل کنید و حتما تکنیک های مدیریت زمان رو دقیق اجرا کنید.
گروه سوم : اگر تراز شما در آزمون های قلم چی یا گاج بین ۵۸۰۰ تا ۶۸۰۰ هست (معادل تراز ۷۵۰۰ تا ۸۵۰۰ گزینه دو و معادل تراز ۸۵۰۰ تا ۹۵۰۰ آزمون های سنجش) احتمال قبولی شما در رشته های پرطرفدار بالاست اما برای تضمین این موفقیت باید تلاش کنید درصدهای خودتون در آزمون های آزمایشی رو به بالای هفتاد درصد برسونید که باعث افزایش تراز شما بشه.
با کمک مشاورتون دروس و مباحثی که ضعیف تر هستید رو تقویت کنید، تست های سخت تری حل کنید، روش های تستی و میان بر حل تست ها رو یاد بگیرید و حتما تست زمان دار به تعداد کافی بزنید. تکنیک های مدیریت زمان در ازمون مثل ضربدر و منها و زمان های نقصانی رو اجرا کنید. علاوه بر این حتما باید خلاصه نویسی دروس رو به دقت انجام بدید و در فواصل زمانی منظم مطالب رو با استفاده از تکنیک های صحیح مرور کنید تا در حافظه بلند مدت شما تثبیت بشه.
به طور کلی افرادی که این حدود تراز رو دارند ، ساعت مطالعه ی بالا و منابع تستی خوبی دارند .
گروه چهارم : در صورتی که تراز شما در آزمون های قلمچی یا گاج بین ۶۸۰۰ تا حدود ۸۰۰۰ هست (معادل تراز ۸۵۰۰ تا ۹۵۰۰ آزمون های گزینه دو و معادل تراز ۹۵۰۰ تا ۱۱۰۰۰ آزمون های سنجش و کنکور) تقریبا میشه گفت که صد در صد در بهترین رشته های پرمتقاضی قبول خواهید شد و فقط برای دانشگاه بهتر و کسب رتبه بهتر در کنکور باید تلاش کنید و کم کم تراز خودتون رو بالاتر ببرید.
میانگین درصدهای شما در آزمون های آزمایشی معمولا بالای ۷۰ درصد هست.
تست های چالشی و گاها سخت تر از سوالات کنکور رو گاهی در برنامه خودتون قرار بدید.
ساعت مطالعه بالا نباید باعث خستگی و کاهش انگیزه شما بشه چون با کمی غفلت افت می کنید و جزوه گروه سوم خواهید شد .
روی مباحث خاصی که ضعف داشتید بیشتر کار کنید.
به طور کلی این گروه ساعت مطالعه بالا ، برنامه ی درست و منابع قوی دارند و به روش مطالعه هر درس آگاه اند.
این دسته برنامه ی مروری دقیقی دارند و مرور های خود را همراه با آزمون انجام میدهند.