چرا از برنامه ریزی درسی ام جا می مونم
چرا از برنامه جا میمونم؟چیکار کنم؟!
گاهی اوقات برای اغلب دانش آموزان این اتفاق پیش می اید که نمی توانند برنامه ی درسی خود را به مرحله اجرا برسانند و سبب خستگی روحی و ذهنی دانش آموزان میشود.
اما چرا این اتفاق می افتد و نمیتوانند به برنامه ی خود برسند؟،
در ابتدا باید به سراغ برنامه برویم،ببینیم آیا برنامه شخصی سازی شده است یا نه؟،
منظور از شخصی سازی این است که براساس توانایی های دانش آموز باید بازه ی مطالعاتی و استراحت طراحی شده باشد.برای مثال ممکن است فردی با ۴۵ دقیقه مطالعه مشکلی نداشته باشد اما همزمان فردی با این تایم مطالعاتی خسته شود و نیاز داشته باشد بازه های ۲۵ دقیقه با ۵ دقیقه استراحت راحت تر به برنامه خود برسد.
در کنار بازه های مطالعاتی و استراحت استاندارد،اینکه هر فرد با چه روشی مطالعه میکند مهم است و یا از چه منبعی استفاده میکند، برای مثال دیدن فیلم های کنکوری و یا رفتن به کلاس های متعدد سبب میشود فرد دچار خستگی جسمی و روحی شده و ادامه برنامه را به زمان دیکر موکول کند.
در کنار بررسی برنامه ی درسی باید به این نکته هم توجه کنیم گاهی اوقات در کنار درس خواندن کارهای اضافی و غیرضروری هم انجام میدهیم، که مانع انجام برنامه درسی میشود.
دلیل بعدی تنبلی است،گاهی اوقات آنقدر بی انگیزه و تنبل میشویم که ممکن است برنامه درسی خوب و استانداری داشته باشیم اما انجام ندهیم. برای اینکه به برنامه ی درسی خود را انجام دهیم باید به چند نکته توجه کنیم: •
در ابتدا برنامه را شخصی سازی کنیم،براساس مهارت ها و توانایی های بازه های مطالعاتی و استراحت و ترتيب کتابها را قرار میدهیم.
اگر برنامه شما صحيح است سعی کنید کارهای اضافی که سبب خستگي روحی و جسمی میشوند و زمان شما را از شما میگیرند را حذف کنید،بهتر است در سال کنکور کمتر به حاشیه ها بپردازیم. • برنامه ی انعطاف پذیری تهیه کنیم،یعنی برنامه ی ما تایم جبران بازه های مطالعاتی را داشته باشد. در آخر با توجه به این موارد سعی کنیم تمرکز خود رابالا برده و با آرامش و دقت به برنامه درسی خود برسیم.