مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

علت خستگی در هنگام مطالعه

کد خبر : 87  |  زمان ارسال : چهارشنبه 29 شهریور 1402
ممکن است در حین مطالعه درسی خسته شده باشید و دیگر تمایلی به ادامه دادن برنامه مطالعاتی نداری در این مقاله در رابطه با علت موضوع و راه های از بین بردن این خستگی صحبت نموده است

چرا حین مطالعه خسته می شیم؟

چی کار کنیم؟

خستگی حین مطالعه از مشکلات شایعی است که بسیاری از دانش اموزان به آن دچار می شوند که البته تا حدی طبیعی است و با مدیریت درست می توان به بازدهی و کیفیت مناسب برگشت.

اساسا در تایم های مطالعاتی، فعالیت مغز بیشتر از سایر اوقات روز است و مغز انرژی بیشتری صرف پردازش داده ها و یادگیری می نماید.

همچنین تلاش دانش اموزان برای تداوم تمرکز آن ها در مدت زمان نسبتا طولانی و نیز تایم مطالعه ی بالا در بلند مدت حتی برای دانش آموزانی هم که علاقه ی بسیاری به مطالعه دارند گاه خسته کننده می شود.

پس این یک مسئله ی طبیعی است اما لازم است دانش آموزان با هوشیاری کامل با آن برخورد نمایند.

در ادامه راهکارهایی جهت مدیریت هرچه بهتر این مسئله می پردازیم.

استراحت درست

دانش آموزان باید در برنامه ی خود بین تایم های مطالعاتی خود مدت زمانی برای استراحت در نظر بگیرند که البته مدت زمان آن بسته به شرایط هر دانش آموز متغیر است؛ اما نکته ی مهم که برای تقریبا همه ی دانش آموزان مشترک است کیفیت تایم استراحت دانش آموزان است. 

مصرف مواد قندی

مصرف مواد غذایی قندی می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد زیرا انرژی نسبتا زیادی داشته و انرژی مورد نیاز دانش آموزان را تامین می کند. 

انجام حرکات کششی:

حرکات کششی نیز با افزایش ضربان قلب باعث افزایش خونرسانی به مغز، انتقال مواد قندی و اکسیژن رسانی به مغز را بهبود می بخشد. همچنین حالت خواب آلودگی و کوفتگی عضلات از بین رفته و نشاط و شادابی به بدن ما باز می گردد. 

هوای آزاد

قدم زدن در هوای آزاد با بهبود اکسیژن رسانی به مغز و همچنین پیاده روی می تواند خستگی را از جسم و روح دانش اموزان دور کند.  بستن چشم ها: در مطالعه ی طولانی مدت یکی از فعال ترین اعضای بدن ما چشم ها هستند که همواره با ما همراهی می کنند. اگر در حین مطالعه با خستگی چشم ها مواجه شدید؛ چند دقیقه چشم های خود را ببندید تا خستگی آن ها رفع شود. 

دوری از گوشی تلویزیون

در پروسه ی استراحت باید مغز شما همراه با جسم شما استراحت کند؛ اما با استفاده از گوشی و تلویزیون و مانند آن عموما هی یک از این ارگان ها استراحت مناسبی نخواهند داشت.

تنظیم خواب:

خواب کافی از مهم ترین پیش نیاز ها برای رفع خستگی دانش آموزان است. کسانی که خواب شب کافی –بین شش تا هشت ساعت  و با کیفیتی نداشته باشند؛ عموما در طول روز احساس خستگی دارند زیرا خواب مناسبی برای رفع خستگی نداشته اند. بنابراین لازم است این نکته مهم جدی گرفته شود.

تکنیک پومودورو:

روش پومودورو بر این تاکید دارد که برای انجام کارهای خود آن ها را به فواصل زمانی کوتاه تری تقسیم کنید و بین آن ها استراحت های کوتاه مدت داشته باشید. طبق این تکنیک بعد از هر 25 دقیقه کار، پنج دقیقه استراحت می کنید، و هر 100 دقیقه-چهار پومودورو- یک بار برای مدت زمان بیشتری استراحت می کنید.طبق این تکنیک با استراحت در فواصل زمانی بین انجام یک کار، با دادن زمان بازیابی انرژی به مغز، باعث بهبود عملکرد و بازدهی آن خواهد شد. همچنین این تکنیک یکی از راهکارهای طلایی برای انجام مطالعه با تمرکز بالا است.