مطالعه با بیماری
مطالعه با بیماری
چطور با وجود بیماری درس بخونیم؟
گاهی اوقات ابتلا به بیماری، با وجود پیشگیری ها و رعایت کردن ها، امری غیر منتظره بوده و نمی توان از چنین شرایطی اجتناب کرد
. به ویژه با توجه به اینکه میزان استرس در دانش اموزان کنکوری بالاتر از حد نرمال بوده و این شرایط در طولانی مدت باعث ترشح هورمون هایی می شود که می تواند ایمنی بدن را تضعیف کند و در نتیجه بدن در مقابل بیماری ها ضعیف تر می شود.
در ادامه به بیان نکاتی جهت مدیریت بهتر این شرایط می پردازیم.
پذیرش:
با وجود پیشگیری ها ابتلا به بیماری اجتناب ناپذیر است و در این صورت دانش آموز باید شرایط پیش آمده را پذیرفته و بهترین برنامه ای که می تواند در آن شرایط به انجام برساند را اجرا کند.
پس باید از افکار منفی و حرص خودن بی جا و استرس مضاعف دوری کرده تا بهترین باردهی ای که دانش آموز می تواند در آن شرایط داشته باشد، به عمل برسد. این که دانش آموزان در این شرایط کیفیت مطالعه ی کمتری از سایر دروس داشته باشند امری طبیعی است و نباید به خاطر این موضوع خود را سرزنش کنند و فقط بر روی بهترین عملکردی که می توانند در آن موقعیت ارائه دهند؛ تمرکز نمایند. برنامه ی سبک تر: سبک ارائه ی برنامه نیز با روزهای عادی-بسته به شرایط دانش آموز- می تواند متفاوت باشد.
اگر دانش آموز در مطالعه ی مباحث سنگین تر کیفیت لازم را نداشت؛ خوب است دروسی که مطالعه ی آن برای دانش آموز راحت تر است و مطالعه ی آن انرژی کمتری می گیرد، در برنامه قرار گیرد و سایر دروس پس از بهبودی دانش آموز به برنامه اضافه شود. برنامه روزانه: ارائه ی برنامه به سبک روزانه-یعنی برنامه ی هر روز از روز قبل تنظیم شود نه هفتگی
- برای دانش آموزانی که شرایط پایدار ندارند و نمی دانند چه زمانی به یک شرایط پایدار می رسند پیشنهاد می شود. در این سبک برنامه ریزی، هدفی که می خواهید در پایان هفته به آن برسید
- از نظر حجم درسی که مطالعه می کنید
- و کاری که باید برای هر درس انجام شود-مطالعه و تست زنی را مشخص کرده تا دچار سر در گمی نشوید. در حالت عادی ارائه ی برنامه به این سبک توصیه نمی شود ولی در شرایط خاص-مثل بیماری- ارائه ی برنامه ی روزانه می تواند بهتر باشد.
تقویت بیشتر:
جسم ما در تمامی مراحل زندگی همراه ما خواهد بود و در چنین شرایطی باید با تقویت بهتر، بهبودی خود را تسریع کنید تا زودتر به بازدهی مطلوب برسید. گاهی اوقات دانش آموزان با بی توجهی به شرایط جسمی خود، فقط سعی در مطالعه دارند اما به مرور زمان این رفتار می تواند به ضرر دانش آموز باشد و در بازه های زمانی مهم تر-مثل سه روز یک بار و نزدیک کنکور- ممکن است ایجاد مشکل کند.
تجربه ی شخصی من
در سال کنکورم که به بیماری های متعددی دچار شدم و حتی یک بار مجبور به جراحی شدم به من نشان داده که در صورتی که در سایر اوقات مطالعه ی دغدغه مند و باکیفیتی داشته اید و در شرایط بیماری هم تا جایی که شرایط به شما اجازه می دهد؛ سعی کنید مطالعه ی خود را ادامه دهید و مهم تر از همه سعی کنید بعد از بازگشت به شرایط طبیعی خود بهتر و قوی تر از قبل مطالعه کنید؛ بیماری باعث جلوگیری از موفقیت شما نخواهد شد پس بهانه ها برای نا امیدی و اهمال کاری را از خود دور کنید و به تلاش هدف مند خود ادامه دهید.