10دلیل بی انگیزگی
10 دلیل بی انگیزگی
1) مقایسه کردن با دوستان:
در سال کنکور لازم است که ارتباطتان با دوستانتان مدیریت شود. به طور کلی لازم است این ارتباط کمتر از سایر اوقات شود تا ذهن شما متمرکز بر وضعیت خودتان بماند؛ مخصوصا اگر در دوستانتان کسانی هستند که به شما انرژی منفی می دهند و شما را از درس خواندن دلسرد میکنند، یا کسانی هستند که مدعی نتایج خیلی درخشان تحصیلی بدون درس خواندن هستند و کسانی از این قبیل، ارتباط شما باید با این افراد به حداقل برسد تا افکار مقایسه ای شما باعث بی انگیزگی شما نشود.
2) ادامه دادن یک روش غلط و عدم اصلاح آن:
در روند مطالعه روش های مختلفی برای مطالعه و آزمون دادن پیش می گیریم که هر یک نیازمند آزمون و خطاست. روش هایی که به ما پیشنهاد می شود لزوما برای همه موثر نیست و ممکن است برای بعضی افراد روش های دیگر مناسب تر باشد؛ اما گاهی بین دانش آموزان مشاهده می شود عدم کسب نتیجه ی مطلوب در آزمون ها و پیشرفت درسی به درستی بررسی نشده و روش های غلط آن ها اصلاح یا تعویض نمی شود. وقتی دانش آموزان با وجود تلاش و وقت گذاشتن برای پیشرفت تحصیلی نتیجه ای نگیرند به مرور باعث بی انگیزگی آن ها می شود.
3) عدم کسب نتیجه ی مطلوب در آزمون ها و تحلیل نامناسب:
آزمون ها آزمایشی ای که هر چند هفته یک بار برگزار می شود یکی از راه های پیدا کردن خطاهای مطالعاتی و مهارتی است. با تحلیل صحیح آزمون ها میتوان اشکالات درسی و مطالعاتی را برطرف کرد و یک قدم به موفقیت نزدیک تر شد. پس باید به نتایج آزمون به دید راهنما برای رفع اشکالات نگاه کرد و نه نتیجه ای که با آن انگیزه ی خود را برای تلاش کردن و ادامه ی مسیر از دست بدهیم.
4) نداشتن اهداف کوتاه مدت:
بسیاری از دانش آموزان برای خود فقط یک هدف بلند مدت -که در روز آزمون اصلی محقق می شود- تعریف کرده اند و این مسیر را به قدم های کوچک تر و اهداف کوتاه مدت تقسیم نکرده اند؛ وقتی دانش آموزان در بلند مدت نتیجه ی قابل توجهی از تلاش و استمرار خود دریافت نکرده باشند نسبت به تلاش خود دلسرد می شوند. درحالی که اگر اهداف کوتاه مدت در نظر بگیرند- مثلا دوهفته مطالعه برای آزمون، دوره ی جمع بندی پربار و...- انگیزه ی بیشتری برای تلاش هرچه بهتر برای هر یک از این قدم ها به دست می آورند. هر روز و هر ساعت ما یک قدم برای رسیدن به اهداف ماست.
5) استرس بیش از حد و مزمن:
داشتن استرس برای دانش آموزان کنکوری تا حدی طبیعی است اما اگر این میزان از حدی بالاتر برود، علاوه بر اثرات منفی بر سلامت جسمی دانش آموزان، باعث اثر منفی بر سلامت روان و انگیزه ی دانش آموزان می شود. اگر با این مشکل درگیر هستید، پیشنهاد می شود هر چه سریع تر برای رفع آن اقدام نمایید. مدیتیشن و یوگا، نرمش روزانه، مراجعه به روان درمانگر، از راهکار های مفید برای حل این مشکل هستند.
6) استراحت نکردن به موقع:
گاهی دانش آموزان تصور می کنندکم کردن زمان استراحت و اختصاص دادن آن به مطالعه باعث پیشرفت آن ها و کسب نتایج بهتر می شود. در صورتی که سلامت روان و آرامش نقش مهمی در انگیزه برای تلاش کردن و ادامه دادن دارد. خستگی طولانی مدت باعث می شود باعث بی انگیزگی دانش آموزان می شود
7) سرزنش بیش از حد خود:
اشتباه کردن در مسیر کنکور امری طبیعی است اما نحوه ی مواجهه ما با اشتباهاتمان بسیار اهمیت دارد. دانش آموز می تواند از اشتباهات خود برای ادامه ی مسیر درس بگیرد و تجربه کسب کند و یا اسیر خود سرزنشی شده و تلاش خود را زیرسوال ببرد.سرزنش های بیش از حد باعث دلسرد شدن نسبت به تلاش هایی که تا الان داشته اید شده و انگیزه ی شما را کاهش می دهد.
8) کمالگرایی:
هیچ یک از ما انسان های کاملی نیستیم و وجود نقص در ما طبیعی است. اما کنار آمدن با این حقیقت برای دانش آموزانی که دچار کمالگرایی هستند گاه سخت و ناراحت کننده است. گاهی اشتباهات و نقص ها برای دانش آموزان کمالگرا غیرقابل قبول بوده و باعث دلسردی و بی انگیزگی آن ها می شود. توصیه می شود این دانش آموزان تمرکز خود را بر نکات مثبت تلاش خود و اهدافی که تا الان به آن رسیده اند، بگذارند تا اسیر سرزنش های بیهوده نشوند.
9) مشکلات خانوادگی:
عدم مدیریت مشکلات خانوادگی- مثل درک نشدن از جانب والدین و یا حرف های ناامیدکننده ی بستگان- ممکن است باعث بی انگیزگی دانش آموزان بشود. به همین دلیل یاد گرفتن مدیریت این مسائل- مثلا دوری از افرادی که ما را امید می کنند- می تواند کمک کننده باشد.
10) نداشتن یک هدف واحد:
وقتی دانش آموزان از مطالعه ی طولانی مدت و بی وقفه خسته می شوند فکر کردن به روزی که به هدف خود- قبولی در رشته ی مورد علاقه ی آن ها- می رسند می تواند باعث دلگرمی و به دست آوردن انرژی مثبت جهت تلاش برای رسیدن به هدف شود. به همین دلیل به دانش آموزان توصیه می شود تا برای تلاش های خود یک هدف مشخص را در نظر بگیرند و در روزهای سخت و خستگی ها، هدف خود را در نظر داشته باشند.