مشاوره تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، آکادمی آموزش، کنکور

روتین های مطالعاتی تجربی ها

کد خبر : 96  |  زمان ارسال : سه شنبه 2 آبان 1402
در این مقاله در رابطه با روتین های مطالعاتی هر درس رشته تجربی و مباحثی که می توان در این روتین ها جای داد صحبت شده است.

روتین های مطالعاتی

چند روتین خفن در مطالعه برای کنکور

یه سری درس ها و یه سری مباحث هستند که نیاز به مهارت دارند و کسب این مهارت نیازمند این هست که به طور آهسته و پیوسته در یه بازه زمانی تکرار و تمرین بشود.

در رابطه با روتین مطالعاتی و جزییات آن

اصولا کسب مهارت در مباحثی که برای آن ها روتین گذاشته می شود پیوستگی و مداومت نکته ی کلیدی ای است.

نکته بعدی اینکه روتین ها تایم نسبتا کوتاهی دارند(بین 15تا30 دقیقه) اما در طولانی مدت انجام میشوند و از این نظر نقطه ی مقابل بقچه ای خوندن هستند( مدت زمان طولانی در کوتاه مدت مثلا در یک روز شش ساعت وقت بذارید برای یه فصل فیزیک).

بیشتر دانش آموزان تمایل به بقچه ای خوندن دارند اما نکته ی مهم این است که مطالعه به کمک روتین ها یادگیری شما رو تثبیت می کند و چون به به صورت پیوسته هست احتمال فراموشی را پایین تر می آورد. در ادامه مباحثی که در آن ها روتین اهمیت دارد را توضیح می دهیم:

1) شیمی:

درس شیمی را میتوانیم به سه بخش حفظی، مفاهیم و حل مسئله تقسیم کنیم و برای هر بخش استراتژی مشخص کنیم. •حل مسئله: از مهم ترین بخش های شیمی است و همچنین یکی از اصلی ترین مباحثی است که در روتین قرار می دهیم. یادگیری دو مهارت در حل مسئله اهمیت دارد: 1) یادگیری و تسلط هرچه بیشتر در مباحث

2) سرعت عمل بالا برای حل به موقع مسئله .

در حقیقت اهداف اصلی ما از قراردادن روتین حل مسئله شیمی دربرنامه تقویت این دو مهارت است. • حفظی و مفاهیم: با توجه به سبک طراحی سوالات مربوط به مباحث حفظی و مفاهیم خصوصا در کنکور 1401، تمرین سوالات چند موردی از نظر دقت و یادگیری دام های آموزشی و همچنین سرعت عمل در حل سوالات چند موردی با تعداد بالا می تواند مفید و کمک کننده باشد.

2) ریاضی و فیزیک:

استراتژی عملکرد ما در برخورد با این دو درس تا حد زیادی مشابه است. چند نوع مبحث هستند که از نظر قرارگیری در روتین دارای اهمیت هستند: مباحثی که تازه مطالعه ی آن ها را به اتمام رسانده اید: فرض می کنیم که شما طبق بودجه بندی آزمون مطالعه ی مبحثی را به اتمام رسانده اید؛ آیا بعد از آزمون و پیشروی باید آن مبحث را تا دوره ی جمع بندی و مرور بعدی کنار گذاشت؟ خیر! با وارد کردن این مباحث در پروسه ی روتین خود تا بازه زمانی10روز الی دو هفته می توانید همزمان با پیشروی در این دروس، مباحث قبلی را تثبیت کنید. • مباحثی که در آن ها اشکال دارید: گاهی در روند مطالعه به مباحثی می رسیم که درک آن ها و به تسلط رسیدن در آن ها از سایر فصل ها سخت تر و زمان برتر است. در این شرایط برای تسریع فرایند یادگیری و همچنین پیشرفت در یادگیری پیشنهاد می شود این مباحث وارد روتین شود.

3) زیست:

مباحثی مثل ژنتیک که نیاز به درک مفهوم اولیه و استراتژی حل مسئله دارد می تواند مثال مناسبی برای درس زیست در روتین شما باشد. همچنین اگر در درک برخی مفاهیم گیاهی و جانوری مشکل دارید، میتوانید برای مرور گاهی از این مباحث در روتین خود تست بزنید.

چند نکته ی مهم:

  • خوب است در روند تعیین مبحث برای روتین خود به ضریب طرح سوال در کنکور هم توجه داشته باشید.
  • برخی مباحث از مباحث پراهمیت و با شانس بالای طرح سوال بوده و برخی اهمیت کمتری از نظر طراحی سوال دارند. پس مشخصا مباحث پرشانس در اولویت بالاتری برای روتین قرار میگیرند تا نتیجه ی مطلوب تری حاصل شود.
  • برای قراردادن مبحث در روتین خود وسواس نداشته باشید تا دچار سردرگمی نشوید.
  • گاهی برخی از دانش اموزان با کمال گرایی بیش از حد مایل اند تا همه ی موارد ذکر شده را در برنامه ی روتین خود قرار دهند؛
  • در صورتی که روتین نباید باعث سردرگمی و استرس شما بشود، بلکه با این هدف وارد برنامه می شود تا از سردرگمی ها و نگرانی های شما بکاهد. پس چند عنوان که برای شما دارای اهمیت بیشتری است را انتخاب کنید و بعد از اینکه به مقصود رسیدید عناوین با اولویت بعدی را وارد روتین کنید.